Csak egy kis odafigyelés

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Ha valami elromlik, azt a lehetőségek tükrében javítjuk, esetleg lecseréljük. Nem tudjuk azonban ezt bármivel megtenni. Tulajdon testünk, a szervezetünk is ebbe a kategóriába tartozik.

szűrővizsgálat
Az asztaloknál számtalan szűrővizsgálat volt elvégezhető hétfőn
Fotó: Mészáros János

Amikor valami probléma, fájdalom, tünet jelentkezik orvoshoz fordulunk és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy mihamarabb felépüljünk és visszaszerezzük egészségünket. A legtöbbször ez lehetséges, de sajnos vannak kevésbé kedvező esetek is… Éppen ezért roppant fontos nem csak akkor észbe kapni, amikor már baj van.

Ilyesmi üzenete van a Tiszta Szívvel Szolnokért! rendezvénysorozatnak, amely a szűrővizsgálatok szerepét hangsúlyozza. A témát nem lehet elégszer a figyelem középpontjába helyezni. Számtalan, súlyos betegség lehet akár pozitív kimenetelű is, ha időben felismerik. Ez viszont csak odafigyeléssel, tudatossággal lehetséges.

A szolnoki programsorozat egy héten át várja a látogatókat. Ingyenes szűrővizsgálatok, az egészséges életmóddal, mozgással, táplálkozással kapcsolatos előadások kínálnak lehetőséget arra, hogy egy kicsit odafigyeljünk magunkra. Persze mindig rohanunk és a huszonnégy órát időnként kész művészet megfelelően beosztani. De azokat a órákat akár egyetlen perc is végérvényesen megváltoztathatja...vagy akár le is rövidítheti.

A magam részéről feltétlenül támogatom ezt a kezdeményezést. Hiszen ha a telefont, autót, számítógépet időnként elvisszük a szervizbe, talán tulajdon testünk és működésünk ellenőrzése is belefér néha...