Asztalitenisz

2021.07.24. 14:09

Nem sikerült a bravúr, Szudiék kiestek az olimpián

A szolnoki Szudi Ádám és társa, Pergel Szandra nem jutott tovább vegyes párosban a tokiói olimpián.

MTI, Varga Balázs

Tokió, 2021. július 24. Szudi Ádám és Pergel Szandra a hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem duó ellen játszik az asztaliteniszezõk vegyes páros versenyének elsõ fordulójában a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as nyári olimpián a Tokiói Fõvárosi Sportcsarnokban 2021. július 24-én. A magyar kettõs 4-0-ra kikapott. MTI/EPA/Majama Kimimasza

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Majama Kimimasza

A 11. helyen rangsorolt magyar kettősnek bravúrra lett volna szüksége a nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting és Tu Hoj-kem ellen, bár Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a sorsolás után úgy nyilatkozott, kaphattak volna jóval nehezebb ellenfelet is.

A kétszeres világbajnoki bronzérmes vetélytárs ezzel együtt már az első szettben bizonyította, hogy elég kemény rivális, és a magyarok – azt leszámítva, hogy a negyedik játszmában hat meccslabdát hárítottak – a folytatásban sem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni.

A mérkőzés 28 percig tartott, ez pedig azt jelenti, hogy a szolnoki származású Szudi Ádámnak véget ért az olimpia.

Eredmény:

Vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért): Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem–Szudi Ádám, Pergel Szandra 4:0 (6, 5, 3, 9)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!