Sprintváltó

2023.08.22. 09:34

Motivált, és ragaszkodik a jó időjáráshoz Kocsis Luca

Augusztus 25-én, a 4x100-as női váltóval áll rajthoz a budapesti világbajnokságon Kocsis Luca. A Szolnoki MÁV sprintere országos csúcsot akar futni a hazai közönség előtt.

Rózsa Róbert

Kocsis Luca (kékben) örülne, hogy meleg időjárási körülmények között futhatna a budapesti vb-n

Fotó: MASZ

– Attól eltekintve is jó formában érzem magam, hogy egy hónap kimaradt a nyár közepén egy sérülés miatt. Szerintem abból sikerült teljes mértékben visszajönnöm, amit az Eb-eredményem is mutatott. Motivált vagyok, várom a vb-t! – mondta a torna előtt Kocsis Luca.

– Számunkra az időeredmény lesz a fontos, hiszen világszinten nehéz érvényesülni a sprintváltóban, és ez az első alkalom, hogy a magyar váltó indulhat a vb-n. Elégedett akkor lennék, ha országos csúcsot futnánk.

Vb-kérdések Kocsis Lucával

–Milyen időjárásnak örülne a versenyszáma alatt? 

– Ragaszkodom a jó időhöz! Szeretek meleg időjárásban versenyezni, mert sokkal könnyebb melegen tartani az izmokat, könnyebben lehet jót futni. A szezon elején is nagyon melegben futottunk országos csúcsot a váltóval.

– Van-e olyan csapattársa, akinek valamiért külön is szorít?

– Természetesen a két, egyéniben is induló váltótársamnak, Takács Boglárkának és Kerekes Grétának nagyon drukkolok majd. Szerintem nagyon szép eredményeket érnek majd el a lányok.

– Van nemzetközi favoritja?

– Egyikük Sydney McLaughlin, aki sajnos sérülés miatt visszalépett a vb-től. A másik a férfi 100-as Marcell Jacobs.

– Lesz-e világcsúcs? – Benne van, de nehéz lenne megmondani, mely számban.

– Lesz-e magyar érem? – Talán Halász Bencének kalapácsvetésben van a legnagyobb esélye.

A budapesti világbajnoksággal kapcsolatos híreinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!