vajon ki az első?

2021.10.04. 14:48

Akkora sár volt a kerékpárversenyen, hogy nem lehetett felismerni a győztest

Az elmúlt évek egyik legelképesztőbb versenyét hozta a vasárnapi Paris-Roubaix. Az „Észak Poklának” is nevezett viadalon a kerékpárosok olyan sarasak lettek, hogy szemből a befutóban alig lehetett megmondani, hogy melyikük lett az első.

(From L) Alpecin - Fenix Mathieu Van Der Poel from Netherlands, Bahrain Victorious Sonny Colbrelli from Italy, Lotto Soudal Florian Vermeersch from Belgium and Ineos Grenadiers Gianni Moscon from Italy sprint to cross the finish line in the 118th edition of the Paris-Roubaix one-day classic cycling race, between Compiegne and Roubaix, in the Velodrome stadium in Roubaix, northern France, on October 3, 2021. (Photo by FRANCOIS LO PRESTI / AFP)

Forrás: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Fotó: AFP

Az esős idő hatására teljesen sarassá váló kockaköves szakaszokkal tarkított, közel 260 kilométeres Paris-Roubaix-t két és fél év után először rendezték meg.

A befutó szokás szerint a Roubaix-i Vélodrome-ban volt, ahová Mathieu van der Poel, Sonny Colbrelli és Florian Vermeersch érkezett meg leghamarabb. Közülük Colbrelli sprintelt a legjobban, ezt a hajrát szemből figyelve koránt sem volt egyértelmű megmondani – szúrta ki az Origo.

Borítókép: érkeznek a kerékpárosok a célba a Paris-Roubaix-n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!