Bulvár

2008.08.20. 13:16

Kamuzott sérüléséről a kínai hős?

Az olasz La Gazzetta dello Sport pekingi tudósítója erősen kételkedik abban, hogy a 110 méteres gátfutásban induló Liu Xiang sérülése valós lett volna.

Hírszerző

A szám címvédő világbajnok exvilágcsúcstartója hétfő reggel sántikálva térdelt a szám első előfutamának rajtjához, majd egy visszalőtt indulás után feladta a versenyt, elhagyta a pályát. Az olasz La Gazzetta dello sport pekingi tudósítója, Gennaro Bozza megemlíti, hogy a sportoló súlyosnak látszó és spontán sérülése után néhány perccel már sajtótájékoztatón ecsetelte a Kínai Atltétikai Szövetség vezetője, hogy mi a problémája Xiang lábának. 

Érdekes adalék, hogy a kínai elnökhelyettes levelét mintegy öt perccel a sérülés után megkapták az újságírók. A La Gazzetta szerint elsőként nem is a külföldi újságírók, hanem a kínai zsurnaliszták kezdtek kételkedni, ugyanis amikor hallották Feng Shuyong magyarázatát a sérülésről, előre betanult szövegre gyanakodtak, amit a sportvezető angolul adott elő. 

A lap szakírója szerint a verseny előtti képkockák bizonyítékul szolgálhatnak a biztosítótársaságnál, hogy a sportoló tényleg megsérült, így jogosult egy csekély 10 millió eurós biztosítási díjra is. Ezt a biztosítást Xiang tavaly ősszel kötötte arra az estre, ha baleset vagy sérülés érné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!