Bulvár

2008.12.11. 20:03

A szexfilm és a nők: van, aki csinálja, van, aki nézi

Ha megkérdeznék egy nőtől, hogy néz-e szexfilmet, ön szerint mit válaszolna? Tényleg elképzelhető, hogy csak a férfiak kíváncsiak a pornóra? Megyebeli hölgyeket faggattunk arról, vajon láttak-e már a tévében ilyen jellegű műsort?

ECS

— Nem! — vágja rá határozottan a huszonkét éves Eszter. — Engem egyáltalán nem érdekelnek az ilyen jellegű filmek. Gusztustalannak tartom, hogy néha már annyira természetellenes dolgokat csinálnak – és itt gondolok az anális szexre, vagy a „mély torok” dologra. Volt egy pasim, aki nagyon rá volt kattanva ez ilyen filmekre, és sajnos ezt a nemi életünkre is kihatott, mert minden áron olyan dolgokat követelt, amiket a filmben látott. Ez már annyira zavaróvá vált, hogy elhagytam.

A férfiak valóban vizuális típusok?

A témában megkérdeztük dr. Ladoniczky Zoltán szexológust, vajon igaz-e az állítás, miszerint a férfiakra jobban hatnak a vizuális ingerek?

— Egyértemű, a férfiak vizualitása sokkal fejlettebb, mint a nők esetében. A férfiak teljesen másként reagálnak a szexuális ingerekre, mint a nők. Ehhez döntően hozzájárul az is, hogy a tudatalattiban folyamatosan dolgozik a fajfenttartó ösztön.

A nők szexuális kielégülésének komplex feltételei vannak. A nők kielégülése sokkal összetettebb. A nőknél sokkal nagyobb szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, át tudják magukat adni a gyönyörszerzés és érzéki átadás hangulatának.— Tegyünk különbséget szexfilm és pornó között — javasolja a harmincöt esztendős Zsuzsa. — Én szoktam szexfilmeket nézni, van is egy tévécsatornánk, ahol ilyen filmek mennek esténként. A pornó csak az „akciójelenetekről” szól, engem pedig az nem hoz annyira lázba. De egy olyan filmet, aminek van egy jól kitalált története, és abban vannak szex jelenetek, szívesen megnézek. Ilyen például a Lady Chatterly szeretője, van történet és vannak benne erotikus jelenetek is.

— Mi a barátommal szeretjük a pornófilmeket — meséli a huszonhetedik évét taposó Éva. —Gyakran szex közben is nézzük, mert feldobja az aktust, és néha ötleteket ad új pozíciókra. Eléggé nyitott vagyok az újdonságokra, így elég sok mindent kipróbáltunk már, sőt már videó kamera előtt is szexeltünk, de ez a felvétel csak nekünk készült. Igazi pornófilmben természetesen nem szerepelnék. Egyébként 16 évesen néztem meg az első ilyen filmet, amikor a szüleim elutaztak, és elsőször maradtam otthon egyedül. Az még valami német alsókategóriás film volt. A történet elég gagyi volt. Lényegében a kertész volt a főszereplő, aki a gazdag ház összes hölgyével viszonyba keveredett. Az egyik aktusnál éppen a szobalánnyal szeretkezett, de valahogy a gumicsizma a lábán maradt. Vicces volt.

— Hogy a viharba ne! — válaszol a kérdésre a huszonhat éves Réka. — Nekem nem tabu a pornófilm, gyakran akkor is megnézek egyet, ha unatkozom, vagy csak lazulni akarok egyet. Azért szerintem a nőkre is és a férfiakra is más hatással van egy-egy ilyen film. Jó, ha van sztorija a filmnek, de ne legyen csöpögős, vagy éppen semmit sem mutatós szexfilm. Engem inkább az érzés hoz tűzbe egy ilyen filmnél, és nem a képi elemek. Tehát az okoz nekem örömet, amit csinálnak és nem ahogy csinálják. Nem tudom ezt érthetőbben kifejezni.

— Hogy őszinte legyek, engem nem nagyon hoznak lázba a pornófilmek. Van aki csinálja, és van aki nézi. Én jobban szeretem csinálni, mint azt nézni, hogy a tévében hogy gyűrik a lepedőt — vázolja véleményét Annna. — Már amúgy sincs semmi újdonság, szinte már minden megmutattak, csak a szereplők cserélődtek ki. Én szeretem a szexet, és elég sok mindent kipróbáltam, még két pasival is voltam. De amilyen filmek kijönnek mostanában az undorító. Nagyon elmentek a kemény pornó felé, és az már számomra is sok — mondja a harmincegy éves nő.

— Igen, néztem már pornófilmet, de nem rajongok értük — közölte a huszonkilenc esztendős Mariann. — Szerintem a férfiakat jobban izgatja egy-egy film, mert ők — hogy is mondjam csak — vizuálisabbak. Valóban szép azoknak a férfiaknak a teste, akik szerepelnek, de ez számomra csak szépélmény, nem izgalmi állapot. Néha már nevetséges az, ahogy egy pornófilmben nyögdécselnek. Na, és a szövegek. Engem inkább az tüzel fel, amit a nemi aktus közben át lehet élni, ez valamiféle empatikus dolog a filmen keresztül. A férjemmel előfordul, hogy szex közben a háttérben megy egy pornó, de nem próbáljuk majmolni az ott történteket, csupán hangulatot teremt.

— Egyértemű, a férfiak vizualitása sokkal fejlettebb, mint a nők esetében. A férfiak teljesen másként reagálnak a szexuális ingerekre, mint a nők. Ehhez döntően hozzájárul az is, hogy a tudatalattiban folyamatosan dolgozik a fajfenttartó ösztön.

A nők szexuális kielégülésének komplex feltételei vannak. A nők kielégülése sokkal összetettebb. A nőknél sokkal nagyobb szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, át tudják magukat adni a gyönyörszerzés és érzéki átadás hangulatának.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!