Bulvár

2009.02.14. 11:13

A szex a legcsodásabb gyógyszer!

A dús szexuális élet megszámlálhatatlanul sok egészségügyi előnnyel jár. Vaskos kötetben lehet csak felsorolni és kifejteni, hogy a szex mi mindenre jó. A ráktól a szív- és érrendszeri megbetegedéseken át a megfázásig és az influenzáig a legkülönbözőbb betegségek ellen nyújt védelmet a rendszeres szex.

Stop

A hosszú listában néhány fő példa álljon itt. A szex nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen véd, de az általános közérzetet is javítja, miközben csökkenti a stresszt. Az egyik legelterjedtebb közhiedelem, hogy a szex veszélyes a szívre, és különösen az idős férfiak könnyebben kaphatnak közben infarktust. Ez teljesen alaptalan, kivéve akkor, ha egy idősebb férfi, aki soha semmit nem mozog, és nem is él nemi életet, hirtelen egy fergeteges szexcsatában vesz részt, ilyenkor lehet baj, de ha valaki rendszeresen szexel, akkor magától a szextől semmi baja nem lehet, épp ellenkezőleg, kiválóan karban tarthatja magát.

A szeretkezés kiváló testmozgás is, ami persze nem jelenti azt, hogy helyettesítheti a tornát vagy a sportot. Mindenesetre a mozgásszegény életmódnál sokkal jobb. A szex nemcsak minden felnőttnek, de mind az idősebb férfiaknak, mind az idősebb nőknek rendkívül jó gyógyszer. Az idősebb férfiakat minden szempontból egészségesebbé teszi, és védi szinte az összes súlyos betegséggel szemben - így az egyik legfőbb rettenettel, a prosztatrákkal szemben is -, a nőknél pedig növeli az ösztrogén szintjét, amely idősebb nőknél csökkenni szokott, ezért azok a nők, akik idősebb korban nem élnek nemi életet, nem is igazán tudják élvezni a szexet az öszrogén hormon csökkenése miatt.

A rendszeres szex nem meglepő módon még a nátha és az influenza ellen is védelmet ad. A szex meghosszabbítja az ember életét. Megfigyelték, hogy akik nem szállnak ki a szexjátszmából, azok nagyon eséllyel élnek egészségesen, és végeznek rendszeres testmozgást is, mivel tisztában vannak többek közt azzal, hogy testi vonzalmukat csak így őrizhetik meg. Érdemes tudni arról a közkeletű tévhitről is, miszerint aki gyermeket akar nemzeni, annak tartózkodni kell a rendszeres szextől. Teljes félreértés, hogy az ejakulációról való lemondás növeli a spermiumok mozgékonyságát. Kivéve, ha egy férfinak kevés a spermája, valaki minél többet szexel, annál jobb minőségűek lesznek a spermiumai.

Végül egy aranyszabály: a szexuális aktivitás csak szexuális aktivitással őrizhető meg.

Stop -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!