Bulvár

2010.04.22. 13:10

Rémülten vészfékezett, amikor meglátta a férfit a sínen

Vagy meggondolta magát az öngyilkosjelölt vagy csak egy jót akart szórakozni az az illető, aki a síneken állt, amikor jött a vonat és elugrott előle. Lehet, a mozdonyvezető jobban megijedt a helyzettől, mint maga a jóember.

Szoljon.hu

Ismeretlen tettes ellen indult eljárás a jászberényi kapitányságon. Szerdán délután a település külterületén a Szelei úti vasúti aluljáróban egy mozdony haladt, amikor a mozdonyvezető észrevette, hogy valaki áll előtte a síneken. Ekkor hangjelzést adott és vészfékezésbe kezdett, minek hatására az ismeretlen férfi — ahogy a rendőrségi jelentés fogalmaz — távozott a sínekről, és így a mozdony megállás és baj nélkül tovább haladt Hatvan felé.

Az ismeretlen férfi ellen eljárást indított a Jászberényi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.
— Szerencsére személyi sérülés nem történt, a vonatnak nem kellett megállnia, csak lassítania — tudtuk meg Veres Évától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. — Jelenleg az ismeretlen férfit keressük, az adatok felvétele, és a tanúkutatás folyik. Vizsgáljuk azt is továbbá, hogy szándékosság vagy esetleg gondatlanság húzódik-e meg az ügy hátterében. Az utóbbi időszakban sajnos egyre több közlekedés biztonságát veszélyzetető bűncselekmény történt a megyében. Ilyen volt például, amikor ismeretlenek követ raktak a sínekre, de akadt olyan is, amikor a kábelt szedték fel, illetve a sorompót rongálták meg.
A sajtóreferens hozzátette, az ilyen esetben a maximálisan 3 évig terjedő szabadságvesztés a kiróható büntetés. Ha a veszélyeztetés miatt személyi sérülés történik az minősítő körülmény. Jelen esetben a büntetés enyhíthető lesz mivel a veszélyt az előidéző káros következmények bekövetkezése nélkül önként megszüntetette.

Rongálót keres a rendőrség
A Szolnok Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat és kéri tanúk jelentkezését.
Büntető eljárást indítottak ismeretlen elkövető ellen, aki  2010. 4. 7-én 21 óra 20 perc és 21 óra 30 perc közötti időben a 4628-as számú úton a mezőhéki vasúti átjárónál található fényjelző készüléket megrongálta: a fénysorompóhoz tartozó betonakna fedelét eltávolította, az abból kiinduló rézvezetékeket elvágta és a sínpár alatt húzódó két rézkábelt kihúzta. A fényjelző készülék a rongálást követően csak fehér villogó fényjelzésre volt alkalmas.
A rongáló cselekményével a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette!
A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik az eseménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek.
Jelentkezni lehet: személyesen, vagy telefonon a Szolnok Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán Szolnok, Dr. Sebestyén krt. 5. szám alatt, vagy telefonon az 501-600 /18-87-es melléken, illetve bármely rendőri szervnél, vagy a legközelebbi rendőrnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!