Bulvár

2012.04.23. 07:36

Álparkolóőr járja a várost - ön is lehet áldozat!

Különös történetről számolt be egy szolnoki asszony, akit hivatalosnak tűnő módon csapott be valaki Szolnokon. Később kiderült, nem ő volt a kegyetlen tréfa egyetlen áldozata.

Szoljon.hu

parking sign on a blue sky background

— Higgyék el, nem a közszereplés a vágyam, de úgy érzem, el kell mondanom, milyen veszély leselkedik az autósokra Szolnokon — kezdett bele a nem mindennapi csalás részleteinek ismertetésébe Szabó Judit. — Szolnokon, a Vécsey úton parkoltam le a napokban az autómmal. Mivel tisztában voltam vele, hogy fizetős helyen állok, megvettem a jegyemet. Mielőtt lejárt volna a kifizetett idő, vissza is értem a kocsimhoz, ahol meglepődve láttam, hogy valaki egy áttetsző nejlonzacskót rakott a szélvédőmre. Jobban megnézve láttam, valamiféle nyomtatvány van benne. Kivettem, és egy felszólítást találtam, amelyben közölték, megbüntettek a parkolásért.

Az asszony nem késlekedett, bedobta a közeli automatába a bírságcédulán szereplő közel 1500 forintnyi összeget. A büntetés rendezéséről az automatából kapott egy igazolást, de ezt a nyugtát be kellett mutatnia a Remondis Szolnok Zrt. ügyfélszolgálatán is. A hölgy így is tett, felkereste az irodát, ahol értetlenül álltak az általa felvázolt eset előtt.
— Először én sem értettem, miért mondta azt az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy nem büntettek meg — folytatta Szabó Judit. — Amikor bemutattam a nyugtát, az ott ülő hölgy csak kérdőn nézett rám, és közölte, azt a formanyomtatványt, amelyen engem a büntetésről tájékoztattak, már több mint egy éve nem használják. Nem a parkolási társaság bírságolt meg. De akkor ki? — tettem fel nekik a kérdést.
Szabó Juditnak elmondták, nem ő az első ember, akit hamis, vagyis inkább lejárt büntetőcédulával bírságolt meg valaki. A közelmúltban egy tószegi fiatalembert is becsaptak ezzel a trükkel, aki szintén a Vécsey úton parkolt.

Rendőrségi feljelentést tesz a Remondis

Mint arról Lits László, a Remondis Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója lapunknak beszámolt, cégük az említett ügyben ismeretlen elkövető ellen feljelentést tesz a Szolnoki Rendőrkapitányságon. Az érintett körzetben szórólapokon tájékoztatják a megtévesztés tényéről az ott parkoló járművek tulajdonosait. Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, hogy a hölgynek a Remondis Szolnok Zrt. természetesen visszafizeti a korábban a szolgáltató felé teljesített pótdíjat.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!