Bulvár

2013.01.03. 07:56

A legtöbben kihívásokkal teli, de bizakodó évre számítanak

Most, immár a 2012-es évet átlépve, ugyancsak jól ismert, különböző szakterületeken dolgozó személyiségektől érdeklődtünk arról, hogy ők mit várnak, mit remélnek az idei esztendőre a működési területükön, vagy éppen az egész ország számára.

Szoljon.hu

Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója:
– Reményteljes várakozással tekintek a 2013-as esztendő elé. Nagyon bízom benne, hogy jót hoz az új év. Természetesen munkatársaimmal együtt dolgozom is a sikerekért, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az eddigi erőfeszítéseink beérjenek.

Az idei évben is folytatjuk a megkezdett munkát, dolgozunk az elképzeléseink megvalósításán, hogy még több örömet szerezzünk Szolnok és a megye lakosságának. A munkán kívül pedig szeretettel és nagy örömmel figyelem az unokáim fejlődését, remélem, a jó isten mindehhez ad még elegendő erőt nekem.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Balázs Péter
[/caption]
Balázsné dr. Busku Terézia ügyész, a megyei főügyészség sajtószóvivője:
– Azt várom az új esztendőtől, hogy kollégáimmal együtt kevesebb munkánk legyen. 2012-ben több jelentősebb ügyben emeltünk vádat, s remélhetően a nagyobb súlyú bűncselekmények száma idén csökkeni fog. Bízom benne, hogy a bűnözők mindegyike elnyeri méltó büntetését, s a legsúlyosabb cselekmények vádlottjaira kemény ítéletek várnak.

A magánéletemet tekintve azt szeretném, hogy a 2013-as esztendő ne legyen rosszabb, mint az óév volt, valamint azt, hogy a 2012-ben diplomázott legkisebb fiam mihamarabb a képzettségének megfelelő munkát találjon magának.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Balázsné dr. Busku Terézia
[/caption]
Dr. Csiki Zoltán, Jászberény Szent Erzsébet Kórház Eü. Nonprofit Kft főigazgató - ügyvezető:
– 2013 reményeim szerint 2012-höz hasonlóan nehéz évnek indul az egészségügyiek számára, de ez a kép csalóka, hisz újabb csoportok részesültek, részesülnek valamilyen szintű fizetés korrekcióban. Reméljük, ezt a tendenciát az egészségügyi kormányzat folytatja.

Ugyancsak fontos reményünk, hogy az év második felétől a finanszírozás valamelyest változhat és részesülhetünk a megnövekedett területi ellátás finanszírozási többletéből. Összességében nehéz, de valamilyen szinten javuló helyzetet várunk. Hadd ragadjam meg az alkalmat és ezúton is minden kedves munkatársunknak és minden kedves betegünknek békés, egészségben és önbizalomban bővelkedő 2013-at kívánjak.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Csiki Zoltán
[/caption]
Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere:
– Az első negyedévben sok minden eldől azzal kapcsolatban, milyen is lesz a 2013-as év. Hatalmas változások előtt áll Jászárokszállás önkormányzata is a járások megalakulásával, az államosított oktatással, a vízművek átszervezésével. Arra törekszünk, hogy mindebből a lehető legjobbat hozzuk ki a helybélieknek, de szűkült az önkormányzatok mozgástere.

A város költségvetése közel felére csökken, mintegy száz munkavállaló kerül el az önkormányzattól. Úgy érezzük, a helyiekre vonatkozó döntések egy kicsit távol kerülnek az emberektől. Eddig a szigorú gazdálkodás volt az önkormányzat alapelve, amelyet most újra kell értékelnünk, hiszen jórészt törvényvégrehajtó szerep jut majd a településeknek, amelyek veszítenek önállóságukból. Mindenesetre bízom abban, hogy az önkormányzatok az új körülményekhez is sikeresen alkalmazkodnak, igaz, ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Gergely Zoltán
[/caption]
Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója:
– Nagy beruházásba kezdünk tavasszal: bővítjük mind a kikészítő, mind a szabászati üzemünket. A tervek szerint ötven százalékkal növeljük a kapacitásunkat, ami természetesen jelentős munkaerő-felvétellel is jár majd.

Jelenleg hatszáztizenöt munkavállalónk van itt, Szolnokon, a beruházás befejezése után, 2015-ben a tervek szerint pedig már ezren leszünk. A válság ellenére 2012-ben is sikerült növelnünk az eladásainkat, és erre alapozhatjuk a jövőt is, hiszen 2013-ban is növekvő, a jelenleginél is magasabb számú eladásokkal számolunk.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Bryn Kahrl
[/caption]
Horváth István, az Alfa-Nova Szolnok Kft. ügyvezető igazgatója:
– Úgy gondolom, akkor lehet könnyebb mindannyiunk számára az elkövetkező esztendő, ha újra fel tudjuk fedezni azokat az alapvető emberi értékeket – család, munka, barátság, szeretet –, amelyeket az elmúlt években a fogyasztói társadalom vihara elfeledtetett velünk.

Nehéz ez az időszak, de ahhoz, hogy valóban változzon a világ, előbb a fejekben kell bekövetkeznie a változásnak. Ha változik az értékrendünk, visszatérünk elődeink hagyományaihoz, könnyebben kiigazodunk a minket körülvevő világban is.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Horváth István
[/caption]
Dr. Kállai Mária kormánymegbízott:
– Úgy gondolom, jelentősen meghatározó év lesz 2013, a járási hivatalok indulásával fontos állomáshoz érkezünk.  Bizakodóan várom az előttünk álló évet, annak összes kihívásával együtt. Célunk egy olyan államigazgatási rendszer kialakítása, melynek középpontjában az állampolgár áll.

A járási hivatalokra építve, 2013-ra tervezett feladat a Kormányablakok számának bővítésével az egyablakos ügyintézés megteremtése. Azon dolgozunk, hogy olyan ügyfélbarát intézmény-hálózattá váljunk, amelyet kedvel, elismer az ügyeit gyorsan, szakszerűen intézni akaró ügyfél.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Kállai Mária
[/caption]
Lovas Attila, a Kötivízig igazgatója:
– A 2013-as esztendőtől elsősorban sok munkát várok, hiszen bízom benne, hogy a megkezdett projektjeink jól haladnak majd, és sikeresen tudjuk folytatni értékteremtő közfoglalkoztatási programunkat is. A három nagy vízgazdálkodási beruházásunk mellett kisebb projekteket – többek között az Alcsi-Holt-Tisza rekonstrukciója, a kerékpárút-építések – kell bonyolítanunk, remélem, ezeket ugyanolyan zökkenőmentesen tudjuk tovább vinni, mint azt a korábbiakban megtettük. A magánéletben pedig elsősorban békességet, nyugalmat várok a következő esztendőben is.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Lovas Attila
[/caption]
Molnár Lajos Milán, a szolnoki ANKK igazgatója:
– A családban 2013-ban a legfontosabb esemény lesz, hogy a nagyobbik lányom érettségizik és felvételizik. Leginkább most az ő tanulmányi sikeréért szorítunk. Egyébként pedig az új esztendőre azt kívánom, hogy a képzelt haszonvilág kapzsisága helyett az emberi kapcsolatok erősödjenek meg, és végre a valós teljesítmények nyerjék el a jutalmukat.

Szakmailag pedig azt várom 2013-tól, hogy az Aba-Novák Kulturális Központnak az új Agórával kiegészített épületkomplexumában, a kollégáim segítségével, megvalósítjuk mindazon kreatív ötleteket, melyekkel ez évben is látogatóink kedvébe szeretnénk járni.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Molnár Lajos Milán
[/caption]
Nagy Kálmán, a kunhegyesi református egyházközség lelkésze:
– Azért imádkozom, hogy az előttünk álló esztendő se legyen rosszabb, mint a 2012-es volt és ha lehet, a családomat, környezetemet kerüljék el a tragédiák. Emellett kérem Isten segítségét, hogy mindazokat, akiket ránk bízott – közel hétszáz ellátottat és nyolcvankilenc alkalmazottat – továbbra is segíteni tudjuk. Még ha a gazdasági környezet továbbra is nehéznek tűnik is 2013-ban, bízom benne, hogy sikerül megfelelni ennek az önként vállalt szolgálatnak.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Nagy Kálmán
[/caption]
Dr. Nyerges Zsolt ügyvéd, sportvezető:
– Nagyon remélem, hogy a szolnoki férfi kosárlabdázók, valamint a vízilabdások egyaránt megszerzik a magyar bajnoki címet, a MÁV-labdarúgók bent maradnak a másodosztályban, az utánpótlás-szakosztályok pedig sok-sok újabb tehetséget nevelnek.

Ezúton is szeretném megköszönni ezen csapatok lelkes szurkolóinak, támogatóinak, sportvezetőinek, illetve a „láthatatlan” háttérmunkásoknak a segítségét, és bízom abban, hogy minden vágyuk teljesül, úgy a sportpályákon, mint a magánéletükben! Mindezzel együtt minden megyei sportklubunknak, egyéni és csapatversenyzőnknek sikerekben gazdag, eredményes évet kívánok!
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Nyerges Zsolt
[/caption]
Simon Ferenc szobrászművész, a megye első Prima-díjasa:
– Kilencven esztendős elmúltam. Emiatt én már megtanulhattam illúziók nélkül élni az életemet. Értelemszerűen ez határozza meg az elvárásaimat a következő esztendővel kapcsolatban is. Valójában nekem már csak önmagammal szemben lehetnek elvárásaim, ezért ezután is ugyanúgy fogok tovább dolgozni, ugyanúgy igyekszem megvalósítani a terveimet, ahogy eddig tettem. A műtermem tele van munkáimmal, bizonyítandó, hogy most is rendszeresen dolgozom, nem hagyom el magam.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Simon Ferenc
[/caption]
Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere:
– Szolnok szempontjából sok jót tartogathat az esztendő. Elkezdődik a citromsavgyár építése, bővít a Stadler és az Eagle Ottawa, ez több mint ezer új munkahelyet jelenthet viszonylag rövid távon városunkban, ami számos család megélhetési problémáira jelenthet megoldást.

Emellett kerékpárutat, új tiszai gátat és sétányt építünk. Az önkormányzatok számára különleges év lesz az idei, hiszen több intézményünk működése immár állami feladatkörbe tartozik. A megváltozott feladatrendszer egy új kihívást is jelent, hiszen a közigazgatási rendszerben megjelenik a járási hivatal.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Szalay Ferenc
[/caption]
Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője:
– Bízom benne, folytatódik a tavalyi sikeres évünk. Sok örömet élhettünk meg ugyanis. Fiatal táncosaink első felnőtt fesztiváljukon harmadik helyezést értek el. Az együttes nyolcadik alkalommal egymás után megkapta a Kiválóan Minősült Együttes címet, ugyanezen címet kapta meg először a hagyományőrző együttes.

A felújítás alatt álló székházunk szinte elkészült, s az idei év elején már újra birtokba vehetjük. Év végén pedig a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő néptáncegyüttesek kategóriájának győztese lett az együttes. Öröm számomra, hogy egy ilyen kiváló közösség vezetője lehetek, s remélem, még sok ilyen sikeres esztendő áll előttünk.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Szűcs Gábor
[/caption]
Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora:
– Mozgalmas évet zártunk, hiszen mi is érzékeltük az oktatásban bekövetkező változásokat, ám úgy gondolom, intézményünk jól reagált ezekre. Ha voltak is nehézségek, a Szolnoki főiskola felül tudott ezeken kerekedni. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt hetek zűrzavara után nem számítok könnyű évre 2013-ban sem. Mégis bízom benne, hogy a következő esztendőben is stabilan működve tudjuk biztosítani hallgatóink számára az eddig megszokott magas színvonalú oktatást.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Túróczi Imre
[/caption]
Varga Béla tűzoltó alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató:
– A napokban véget ért esztendő nagy változást hozott az életemben. Módosult a beosztásom, és azzal, hogy a megyébe helyeztek katasztrófavédelmi igazgatónak, változott a lakhelyem is. A következő esztendőtől azt várom, hogy ennek megfelelően sikerüljön beilleszkednem az itteni életbe.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Varga Béla
[/caption]
Szolnokra költözünk a feleségemmel, aki szintén itt fog elhelyezkedni. Munkám terén pedig a katasztrófavédelem tevékenységének megelőző jellegét erősítve szeretném biztonságosabbá tenni a megyét a következő év során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!