Bulvár

2013.04.03. 13:57

Nem volt tömeges állatkínzás az áradás miatt

A napokban elterjedt a hír, hogy a Tisza vízszintjének emelkedése miatt elöntött szolnoki Mentetlenen kutyák kerültek tömegesen veszélybe

Szoljon.hu

–  A különböző közösségi portálokon megosztott felhívásokban a lakosság segítségét kérték az állatok biztonságba helyezéséhez, a tulajdonosok értesítéséhez – mondta el lapunknak S. Tóth Anikó a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata hetekkel ezelőtt – a média segítségével – tájékoztatott arról, hogy a Mentetlen hamarosan víz alá kerül, egyúttal arra kérte a telek és üdülő tulajdonosokat, hogy helyezzék biztonságba ott található értékeiket. A katasztrófavédelem országosan és megyei szinten is erőteljes kampányt folytatott a pontos tájékoztatás érdekében. A Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói és a rendőrség kedden átvizsgálták a már kizárólag csónakkal megközelíthető Mentetlent. Céljuk az volt, hogy felderítsék, bent rekedt-e valaki, van-e esetleg segítségre szoruló hajléktalan a területen, kell-e a nyaralókban maradt nagyobb értékeket menteni, illetve azt is, hogy valós-e az az információ, hogy láncon tartott kutyákat hagytak sorsukra gazdáik. Sem veszélyben lévő embert, sem menthető értéket, sem állatot nem találtak!

– Szerdán a katasztrófavédelem munkatársaival átfésültük az elöntött területet de veszélyben lévő kutyát nem találtunk – mondta el a Szoljon.hu-nak Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetője, akiket felkért a katasztrófavédelem, hogy segítsenek nekik begyűjteni és lehelyezni az ártéren rekedt állatokat. – Két kutyát ma délelőtt szállítottak el gazdáik, egyet pedig az alapítványunk gondozására bíztak az áradás idejére – tette hozzá.
Abonyi Mónika leszögezte, az ár levonulása után az alapítvány munkatársai átfésülik a területet és ahol állati tetemet; elpusztult, kikötött kutyát találnak, ott a telek tulajdonosával szemben megindítják az eljárást állatkínzás gyanúja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!