Bulvár

2013.07.22. 14:57

Ilyen állásról álmodtak

Jet ski, romantikus csónaktúra, gyertyafényes vacsora... Heteken keresztül szinte korlátlan mértékben élvezheti a Tisza-tó által kínált élményeket Tar Renáta és Majorfalvi Bálint. Nekik ez munkaköri kötelességük mostantól.

Szilvási Zsuzsa

Ma áll munkába Abádszalókon az a fiatal házaspár, akik elnyerték a város által hirdetett egy hónapos „álomállást". Az elmúlt napokban azonban már alkalmuk nyílt rá, hogy belekóstoljanak mindabba, ami rájuk vár.
– Bár hivatalosan csak július 20-tól szól a szerződésünk, már nem is tudom, mínusz hányadik napnál járunk – meséli nevetve Renáta. –  A héten rendezvényeken vettünk részt, interjúkat adtunk, kipróbáltuk a vízisportokat, sokszor szusszanni sem maradt időnk, de nem baj, mert egyelőre nagyon élvezzük!

– A nyár számunkra amúgy is szabad, hiszen a komarnoi Jókai színház színészei vagyunk, ahol most nyári szünet van – veszi át a szót Bálint, a férj. – Erre az időre mindenképpen szerettünk volna valami munkát találni, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyenre akadunk. Reni talált rá a neten és gyorsan eldöntöttük, hogy jelentkezünk, bár csak titkon reméltük, hogy ennyi jelentkező közül éppen minket választanak. Talán az döntött a javunkra, hogy van egy internetes saját riportműsorunk Színházi lábjegyzet címmel, így már az ilyen jellegű szereplésben is tapasztalatot szereztünk.
A fiatal pár most ismerkedik a Tisza-tóval, bár Renátának vannak korábbi emlékei.

– Bálint még sosem járt itt, neki teljesen új ez a környék, én azonban három nyarat is Abádszalókon töltöttem a családdal még tizenévesen – mondja Renáta. – Rendkívül látványos a változás, csak nyomokban emlékeztet a város arra, ami bennem megmaradt. Nagyon tetszik, hogy bármerre megyünk, rengeteg a virág, rendezett a strand, a tó pedig gyönyörű.
A fiatalok egyelőre még nem ismerik az egy hónap pontos programját, mindig csak a következő tíz napra terveznek. Az viszont nyilvánvaló, hogy jet ski, vízibanán, kerékpár- és csónaktúra éppúgy szerepelni fog a feladataik között, mint az esti koncertek szorgalmas látogatása. S amire Renáta nagyon kíváncsi, az Simon Istvánné Esztike néni tanfolyama, aki a csipkeverés fortélyait fogja nekik megmutatni.

S hogy egyáltalán miért hirdették meg Abádszalókon ezt a különleges állást?
– A korábbi ausztráliai álomállásokról hallva gondoltuk úgy, érdemes lenne valami hasonló akciót indítani Abádszalókon is, persze kisebb nagyságrendben – magyarázza az ötletgazda Kasza Gábor alpolgármester. – Nem titkolt célunk, hogy minél inkább a városra, illetve a Tisza-tóra irányítsuk a figyelmet. Ezért a majdani nyertes minden napját dokumentáljuk, melyből a későbbiekben egy Abádszalókot népszerűsítő kisfilm készül. Ezt természetesen előzetesen szerződésbe foglaltuk, mint ahogyan azt is, hogy nem mondhatnak fel különleges „munkavállalóink". Azaz megtehetik ugyan, de akkor a nyaraltatásuk felmerülő összes költségét ki kell fizetniük.

Blogot vezetnek az élményeikről

A nyerteseket összesen 159 pár közül választották ki. A szervezők először öt párt hívtak személyes találkozóra, akiknek megmutatták a várost és a strandot, s élményeikről blogbejegyzést kellett írniuk. Jórészt ez döntött a győztes pár, Renáta és Bálint javára. Mint ismeretes, a különleges munkakör elnyerői július 20-augusztus 20. között egy hónapon keresztül Abádszalók vendégei lesznek teljes ellátással, mely magában foglalja a szállásdíjakat, étkezéseket, italfogyasztást, strand-, koncert-, mozi-, diszkó-, múzeumbelépőket, vízi túra, kerékpártúra és minden egyéb igénybe vett szolgáltatás díjait. Cserébe naponta blogot kell vezetniük élményeikről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!