Bulvár

2013.07.03. 18:02

Tavares-jelentés: A Nagy Testvér ránk figyel!

Hú, de nagy a baj! Az Európai Unió alkotmányába ütköző a portugál Rui Tavares európai parlamenti képviselőnek Magyarország belpolitikai helyzetéről szóló (fel)jelentése, melyet tegnap Strasbourgban, az EP plenáris ülésén fogadott el a többségében szocialista-liberális képviselőkből álló testület.

Mészáros Géza

Az elfogadott állásfoglalás olyan, az EU alapelveibe ütköző intézményt kíván felállíttatni, ami szoros felügyelet alá vonná az egyik tagállamot.

A Brüsszelben, de gyanítom, inkább az EU-n kívül székelő Nagy Testvér figyelni akarja, mi és hogyan zajlik Magyarországon, s ha nem az ő gazdasági érdekei mentén születik döntés, azonnal szankcionálni kíván.


Én szerintem a Nagy Testvérnek az a kínja, hogy az Orbán-kormány intézkedései nemzeti, azaz a jó értelemben vett nacionalista indíttatásúak és nem a hazánkban megbukott, vagy legalábbis bukásra ítéltetett internacionalista elvűek. Hogyan is lehetne a „nemzetközivé lett” balliberális gondolkodással „elfogadtatni”, hogy valami baj van a mára már jelentősen átpolitizált Európai Unióval, amíg az emberi jogokat is sárba tipró Benes-dekrétum – a magyarok kollektív bűnösségére vonatkozó diszkriminatív jogszabályok – még mindig hatályosak a közösségben. Vagy amíg a európai szocialista képviselőcsoport még mindig Horn Gyula politikai hagyatékát dicsőíti az Európai Parlament strasbourgi épületében.

És még valami! Rui Tavares a magyar kormányt jelentgeti fel. Eközben hazáját, Portugáliát újra államcsőd fenyegeti, a luzitán belpolitika az alkotmányával együtt bukásra áll. A tovaris söprögethetné és figyeltethetné inkább a saját portáját!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!