Bulvár

2014.03.09. 10:53

Szépen cseperednek a törökszentmiklósi hármas ikrek

Túl vannak az első megfázáson, amit meglepően jól viseltek a törökszentmiklósi Matykó ikrek.

Szoljon.hu/Rimóczi Ágnes

Lara, Maxim és Zoé egyre „virgoncabb”, egyre több időt tölt ébren, a három baba nagyon érdeklődően figyel a világra.

– Már elmúltak tizenöt hetesek. Szépen cseperednek, egyre kíváncsiabbak és persze egyre jobban kifejezik az akaratukat is – meséli Matykó Barbara.
– Ennek ellenére azt kell mondanom, még ha elfogult is vagyok, hogy nagyon jó babák, kialakult a napirendünk, amit szinte mindig tartani tudunk – folytatja a fiatal édesanya, aki csak mesél és mesél... Van miről, hiszen tavaly november 17-én alaposan megváltozott az élete: hármas ikreknek adott életet. Törökszentmiklóson így huszonöt év után születtek újra hármasikrek a településen.

– Amikor megtudtuk, hogy hárman vannak, meglepődtünk, de izgalommal és óriási örömmel vártuk őket. A férjemmel a felhők felett jártunk, de az egész család örömmámorban úszott. Talán ez is sok erőt adott nekem, jól viseltem a heteket, hónapokat. Magam is csodálkoztam, de szeptember végéig dolgoztam, és csak október végén feküdtem be Debrecenben a kórházba, akkor voltunk a harmincadik hétben – meséli Barbara.
Három hét és pár nap múlva megszületett a három csöppség, sorban: Lara, Maxim és Zoé. Újabb három hét múlva már törökszentmiklósi otthonukban hajthatták álomra fejüket.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A boldog törökszentmiklósi Matykó család: Barbara, az édesanya Zoét tartja, Sándor, az apuka kezében pedig Lara (középen) és Maxim
Fotó: Csabai István
[/caption]

– Szerencsére azóta is minden rendben van. Túlestünk az első hurutos betegségen, de meglepően jól viselték. Mindez nem is borította fel a mindennapjainkat, a megszokott rendben zajlottak az etetések, a fürdetések – meséli Barbara. Utóbbiakhoz természetesen van segítség, három csemeténél el is kél. – Nagyon sokat segít a férjem, Sándor, mindenben számíthatok rá, mellette a családunk, a papák, mamák, nagynénik, keresztanyák. És hálásak vagyunk azért, hogy az önkormányzat biztosít számunkra egy segítőt – mondja az édesanya.
Larának, Maximnak és Zoénak szerencsére nincs gondja az evéssel. Maxim már hét és fél kiló, a lányok pedig hat kiló körüliek, a nagyfiú centikben is elhagyta a csajokat, de talán ez így is van rendjén: Maxim 65, Zoé és Lara pedig 60-60 centi hosszúak.

A babáknak persze ezekben a hetekben már nemcsak az evés és alvás a napirendje, kíváncsiskodnak, figyelik a körülöttük lévő felnőtteket, akikből nincs hiány. Amióta megszülettek, a rokonság „központja áthelyeződött”.
– Lara, Maxim és Zoé megérkezése óta (ők az első unokák) mindig nálunk gyűlik össze a család, körülrajongják őket. Kézről kézre „járnak”, s hiába vannak hárman, valaki mindig vár arra, hogy kicsit kényeztesse valamelyik picit – mondja boldogan mosolyogva az édesanya.

Korábbi, kapcsolódó cikkünk

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!