Bulvár

2014.04.28. 15:15

Kiváló zongorista, mégis orvosi pályára készül

A csinos ifjú hölgy a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, és több alkalommal „öregbítette” az intézmény hírnevét.

Békési Brigitta


A közelmúltban Törökszentmiklóson rendezett IV. Nemzetközi Zongorafesztiválon a III. korcsoportban ezüst minősítést szerzett.
– Nagyon szeretek zongorázni, furulyázni, de orvosi pályára készülök – válaszolt megkeresésünkre S. Tóth Izabella.

– Tizenöt versenyző indult az ő korcsoportjában, és ebben a kategóriában nem adtak ki arany minősítést – büszkélkedett Kovács Erika, a lány felkészítő tanára.
– Izabella nagyon okos, értelmes leányzó. Tudomásom szerint a családjában senki nem rendelkezik zenei előképzettséggel, így nem tudni, hogy kitől örökölte a tehetségét. Heti kétszer negyvenöt perc a kötelező zongoraóra, de ezenkívül is szoktunk gyakorolni. Ha igényli, szívesen segítek neki tanórákon túl is, és ő gyakran él is ezzel a lehetőséggel. Ezenkívül sokat kamarázik, fuvolistákkal, hegedűsökkel játszik.

Szereti a pörgős, ritmikus, karakteresebb darabokat, de az érzelmes dallamokat is nagyon szépen játssza, érzékeny lelkivilággal rendelkezik. Izabella színpadra termett jelenség, tud szerepelni, persze az egészséges drukk benne is megvan versenyeken. A fellépések előtt nagyon sok szakmai segítséget, támogatást kaptunk dr. Lucz Ilonától, a Szegedi Tudományegyetem főiskolai docensétől. Ezúton is köszönjük neki a hasznos tanácsokat! – hangsúlyozta.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] S. Tóth Izabella és felkészítő tanára, Kovács Erika
[/caption]

Izabella korábban is jól szerepelt. Pár hónapja az Országos Ferenczy György Zongoraversenyen dicséretet hozott el, de fellépett a magyar kultúra napján is. Évek óta részt vesz a Pest megyei Kamara Fesztiválon, melyet Cegléden rendeztek. A minap két fuvolista leányzóval, Muhi Angelikával és Urbán Biankával arattak nagy sikert ezen a fesztiválon. Triójuk kiemelt nívódíjat kapott. Felkészítő tanáruk Fazekas-Tatár Csilla. A zeneiskola pedagógusai kiemelték: a közelmúltban több nívódíjat is elnyertek a zeneiskola tanulói, akikre nagyon büszkék.

Újabb koncertre készül a fiatal lány

A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola dolgozói az intézmény első igazgatója, Szabó Sándor születésének 96. és halálának 30. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek május 10-én. Ezen a rendezvényen fellép majd S. Tóth Izabella is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!