Bulvár

2015.06.30. 11:45

Egész nyáron várja őket a tábor

A nyári szünet végéig folyamatosan biztosítanak elfoglaltságot a gyerekeknek a megye legkisebb településén.

K. B.

Az ingyenes nyári gyermekétkeztetési pályázat révén 20 gyereknek tudnak meleg ételt biztosítani a szünidő alatt; ehhez kapcsolódóan az önkormányzat épületében gyermektábort működtetnek, melynek programjait azok is látogathatják, akik nem ott ebédelnek. Mint arról Vékonyné Házi Eszter polgármester asszony beszámolt, a gyerekeknek általában reggel nyolc órától 13-14 óráig biztosítanak elfoglaltságot, többek között kézműves foglalkozások, játékprogramok, filmvetetés várja őket, de biciklitúrára, időjárástól függően strandlátogatásra is viszik őket. Mi több, a korrepetálásra szorulók felzárkóztatásáról is gondoskodnak. A létszám változó, napi szinten átlag harminc gyermekkel számolnak; felügyeletükről, a programjaik szervezéséről az önkormányzati dolgozó mellett egy kulturális közfoglalkoztatott és diákmunkások is gondoskodnak.



A tábornak a tanév kezdetéig tart. Az utolsó napra nagyszabású záró bulit szerveznek, ahová a szülőket is meghívják; az alkalomra különféle verses, táncos műsorszámokkal készülnek a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!