Bulvár

2015.06.09. 12:00

Fantasztikus programokon vehetnek részt az osztályok

Néhány héttel ezelőtt még csillapíthatatlan izgalommal gyűjtötték az Új Néplap Legszuperebb osztály játékára a szavazócédulákat a megyei iskolák diákjai, hiszen a tét nem volt kisebb, mint egy mindenféle programmal felvértezett osztálykirándulás. A legszorgalmasabbak most már munkájuk gyümölcsét élvezhetik.

E.Cs.

Ha év vége, akkor már minden diák a nyári szünetre, no és az osztálykirándulásra gondol. Mi, az Új Néplap kiadója úgy döntöttünk, fokozzuk az év vége izgalmait, és egy fantasztikus játékra invitáltuk a megye iskoláit, osztályait. Szavazólapjaink segítségével lehetett versengeni a legszuperebb osztály címért, és aki a legtöbb szavazatot kapta, azt az osztályt egy-egy táborozással jutalmaztuk meg, melynek költségeit természetesen kiadónk állta.

Hétfőn már meg is jött az első diákcsoport Szolnokra, a Szolnoki Ifjusági és Turisztikai Központba, akik Tiszavárkonyból érkeztek.

– Nagyon lelkesen gyűjtöttük a szavazócédulákat, minden kisdiák, minden szülő, család összefogott, hogy a mi iskolánk másodikosai nyerjék ezt a játékot – mondta el a lelkes gyerekforgatagban Martossy Nóra tanítónő, a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskola második osztályának osztályfőnöke. – Nagyon szép helyen vagyunk, a tizennégy gyerek is nagyon jól érzi magát.

– És a tűzoltóautó, és a tűzoltóautó! – kiáltották közbe lelkesen a gyerekek. – Igen, természetesen a tűzoltók érkezése is nagyon nagy meglepetés volt – folytatta az osztályfőnök, aki mögött már javában oltották a gyerekek a kis fahá lángjait a tűzoltófecskendővel. – Ahogy közeledett a tanév vége, sokan már számolták visszafelé a napokat, mikor is kezdődik a Legszuperebb osztály tábora.

– Nagyon jól érzem magam, aranyosak voltak a kutyák! Mi is sok szelvényt gyűjtöttünk – mondta el a buzgóságtól kipirulva Héja Bence Zsombor.
– Sok szavazatot gyűjtöttünk mi is – vágta közbe Bottyán Lajos.– Engem nagyon érdekel a tűzoltóautó, már alig várom, hogy beülhessünk. Én már eloltottam a faházikót, és az is nagyon jól ment.

Heves megyei csapat táborozott Martfűn

A bemutatók sora folytatódott Martfűn, a Martfű Gyógykemping és Apartmanházak területén is, ahol egerbocsi diákok táboroznak, akik testvérlapunk, a Heves Megyei Hírlap Legszuperebb osztály játékán nyertek. A lelkes csapatot izgalmas programok várták a strandfürdő területén, illetve azon kívül is. A szolnoki programok sorát a kutya- és tűzoltóbemutató mellett játszóréti és fürdőbéli élmények is gazdagították, amelyet nagyon élveztek a gyerkőcök. A kedvüket még egy frissítő zápor sem tudta elvenni attól, hogy belevessék magukat a tűzoltás mesterfogásaiba a tiszaföldvári tűzoltóktól érkezett Horváth György parancsnokhelyettes vezetésével.


– Én pedig tűzoltó akarok lenni, és ki is fogom próbálni a tűzoltóautót és a fecskendőt, de most többet nem mondok, mert mennem kell oltani – vetette közbe Hell Ádám Zsolt, aki lelkesen már mászni is kezdett a tűzoltókocsira, ahol a szolnoki tűzoltóság munkatársai kalauzolták a táborozókat.

Szívesen segítenek

A bemutatót követően még sok gyerkőc simogatta a menhelyi kutyusokat. Tarpai Enikő az állatotthon főmunkatársa elmondta, nagyon köszönik a meghívást, és nagyon örülnek neki, hogy élvezték a kis előadást a gyerekek, ahol olyan különleges kutyával is megismerkedhettek a kis nézők, mint a májzli. Természetesen a diákok is kipróbálhatták magukat kutyavezetőként és négylábú barátaikkal közösen végigmehettek az akadálypályán.

Hasonló képen vélekedett S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

– Szívesen veszünk részt minden ilyen programban, és örömmel teljesítünk minden hasonló felkérést – mondta. – Így legalább a gyerekek játszva tanulhatnak, hiszen közeledik a szünidő, ahol akár hasznát is vehetik az ilyen bemutatókon szerzett tudásnak.


Hasonló képen vélekedett S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

– Szívesen veszünk részt minden ilyen programban, és örömmel teljesítünk minden hasonló felkérést – mondta. – Így legalább a gyerekek játszva tanulhatnak, hiszen közeledik a szünidő, ahol akár hasznát is vehetik az ilyen bemutatókon szerzett tudásnak.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!