Bulvár

2015.08.05. 07:20

Döntőbe jutott a fegyverneki szépség

Címkék#Fegyvernek

A 24 éves fegyverneki Nagy Esztert beválasztották a Miss Hajdú-Bihar 2015 tizenhárom döntőse közé. Így esélyessé vált arra, hogy a későbbiekben akár a világversenyen is képviselje hazánkat. A döntőt egyhetes horvátországi felkészítő tábor előzi majd meg.

Mátyus Krisztina

Fotó: Porcio Norbert

– Már volt egy hathetes felkészítő tábor, amit Debrecenben tartottak – meséli Nagy Eszter. – Főként tánc és járáspróbákat, edzéseket, angol és kommunikációs készséget fejlesztő órákat tartottak. De volt olyan is, amikor sajtótájékoztatót tartottak a Virágkarnevállal kapcsolatban és minden versenyzővel leültek beszélgetni, arra voltak kíváncsiak, hogy tolmácsolnánk azt, ami elhangzott. Ezen kívül meglátogattuk Hajdú-Bihar megye nevezetes városait, településeit. Részt vettünk turisztikai előadáson, életmód és smink tanácsadáson – avatta be lapunkat.
Augusztus elsején kiválasztották azt a tizenhárom lányt, aki a döntőben is helyet kapott és megküzdhet a koronáért. Nagy Eszter is bekerült a legszebbek közé, így ő is részt vesz az egyhetes horvátországi felkészítő táborban.


– Nyerni megyek, így odateszem magam maximálisan – folytatta Eszter. – Azért neveztem be, mert nagyon csábított, hogy a királynő képviselheti majd hazánkat a lengyelországi világversenyen. Valamint azt gondolom, hogy olyan kapuk nyílnának ki előttem, ami számos lehetőséget rejt magában. Például, hogy párat említsek, én lehetnék a Virágkarnevál arca és a helyi értékeket is személyesen propagálhatnám. Azt nem mondhatnám, hogy eddig nagy sikerrel versenyeztem, ugyanis korábban kétszer is indultam a Tisza-tó Szépén, de semmilyen érdemleges eredményt nem értem el. Viszont most újra fellángoltam, amikor a Facebookon megláttam a hirdetést. Úgy gondoltam, nincs veszíteni valóm, ami be is igazolódott, hisz már a legjobbak között tudhatom magam – áradozott Eszter.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] A huszonnégy esztendős Nagy Esztert a megméretés tizenhárom döntőse közé választották FOTÓ: Porció Norbert
[/caption]


A döntőre augusztus 18-án kerül sor. Ott izgulhatunk a fiatal fegyverneki lányért. A beszélgetés alatt kiderült, Eszter nem csak szép, de tehetséges is. Huszonnégy évesen egy fűszerpaprika céget vezet édesapjával.
– Az alapdiplomám gazdasági agrármérnök és most végzem a Debreceni Egyetemen mester szakon a nemzetközi gazdálkodást. E mellett egyéni vállakozó vagyok, édesapámmal viszünk egy fűszerpaprika termesztéssel foglalkozó céget.
Igazából apukám ezzel foglalkozik negyven éve, én csak annyiban járultam hozzá, hogy én adtam az ötletet, hogy belevágjunk. Azt gondolom, a fűszerpaprika igazi magyar termék, így mindig lesz piaca Magyarországon. Amellett, hogy a marketing ügyeket intézem, rendszeresen kijárok apuval a kuncsorbai földre határszemlét tartani. Ilyenkor tanítja, hogy mikor kell vizet adni a növénynek, melyik milyen kártevő és mi a teendő vele – avatott be bennünket.

Nagy utazó hírében áll

– Amerikában és Írországban is éltem már. Mindkettő meghatározó részévé vált életemnek. Amerikában egy rokonomnál voltam baby sitter. Mivel nem volt még meg a nyelvvizsgám, így jó ötletnek gondoltam, hogy ott tanuljak. Fantasztikus élmény volt az amerikaiak között élni. Sokat változtatott a személyiségemen. Akkor váltam a pesszimistából optimistává. Az ottani emberek, kedvesek, pozitívak, mindenben a jót látják. Nem utolsó sorban pedig testközelből láthattam New York-ot, New Jersey-t és a Niagara vízesést. Írországban pedig három hónapot töltöttem, a szakmai gyakorlatom kapcsán. Külföldre vágytam és ott találtam lehetőséget egy családi gazdálkodásban. Mindig is kíváncsi voltam, hogy működik ott egy gazdaság – tudtuk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!