Bulvár

2015.08.26. 12:56

Értékes kincsek lapulnak a babaszoba alatt

A szolnoki 67 éves Molnár Ferencné, Marika néni már régóta hűséges olvasója a megyei napilapnak. Már önmagában ez is nagy szó, az meg már csak hab a tortán, hogy a családi házuk alapjába is bebetonozták lapunk egy 1988-as számát.

Bálint-Mátyus Krisztina

– 1988-ban építkeztünk és a férjem gondolt egyet: mi lenne, ha bebetonoznánk minden értékes dolgot a házunk alapjába – kezdte történetét Marika néni. – Így történt, hogy az aznapi Új Néplapot, egy másik újságot és néhány régi fotót beletettünk egy dobozkába és bebetonoztuk. A férjem azt mondta, hátha egyszer lebontják a házunkat és akkor majd ezek az értékek előkerülnek. Így huszonhét éve már, hogy a babaszoba alatt lapulnak ezek a kincsek – osztotta meg lapunkkal a titkot Marika néni.
Több, mint hatvan év nem kevés idő. Már pedig Molnár Ferencné épp ennyi ideje hűséges előfizetője a lapnak. Azonban egyszer sem gondolkodott rajta, hogy le kellene mondania és nélküle élni tovább. Sőt, állítása szerint egyre olvasmányosabb az Új Néplap.


– Már az édesanyáméknak is járt az újság, és akkor is rendszeres olvasója voltam, így nem volt kérdés, hogy én is előfizetem. Azt tapasztalom, hogy egyre jobb és színvonalasabb a lap. Már reggel hét órakor megérkezik a kézbesítő és izgatottan megyek ki a kapuba érte. Beviszem a házba és azonnal nekikezdek olvasni. Mindig a hátsó oldalaktól haladok előre. Minden betűt egytől-egyig elolvasok. A horoszkóp a kedvencem, így azzal kezdem, de szeretem az első oldalon lévő mindennapi dolgokról szóló kisebb szösszeneteket is. Az élettársam a sportrovatot részesíti előnybe, így ő azzal kezd, de utána ő is mindent elolvas. Nagyon érdekes, a megyei embereket érintő cikkek vannak benne, sőt mióta struktúra váltás volt, még színesebb lett, így az biztos, hogy amíg élünk rendelni fogjuk a lapot – tudatta velünk.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] A „babaszoba” alatt lapulnak a kincsek, köztük lapunk egy évtizedekkel ezelőtti száma – mutatja Molnár Ferencné Marika FOTÓ: Csabai István
[/caption]

Marika néni tizenhárom éve nyugdíjas, de munkából még most is akad bőven.
– Negyven évet ledolgoztam a szolnoki Áfésznál, mint boltvezető helyettes, majd leszázalékoltak, így nyugdíjba vonultam. A munkát nem hagytam abba, nyolc évig még a Rokkant Bt.-nél dolgoztam. Úgyhogy mondhatni hat éve vagyok nyugdíjas. Nem telnek tétlenül ezek az évek sem. Imádok kertészkedni, vannak gyümölcsfáink és konyhakertünk is. Bár idén öt szem sárgabarack termett, mert a fagy elvitte, de cseresznyéből annál több. Negyven üveg cseresznyebefőttet raktunk el, több száz kilót pedig a gyerekeink vittek el. Ezen kívül van paradicsomunk, paprikánk és krumplink is. Ha tehetjük mindenből a házit szeretjük, annak olyan igazi íze van. Így ezen felül még 28 csirkét is nevelünk. Szerencsére van is kinek, hisz nagy a család, nekem négy, az élettársamnak hét unokája van. Rendszeresen járnak hozzánk, hétvégén is tizennégyen ültünk az asztal körül. Nyüzsgésből nincs hiány nálunk, ami pedig nagyon jó érzés. Remélem sokáig élvezhetjük még ezt – zárta szavait Marika néni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!