Bulvár

2015.08.25. 13:00

Több száz kilométer vár a szolnoki futókra

Különös célt tűzött ki maga elé egy baráti társaság Szolnokon. A sportemberekből álló csapat arra vállalkozott, hogy a megyeszékhelyről indulva körbefutják a Tisza-tavat. Az indulás előtt az egyik ötletgazdával, Karmazin Györggyel beszélgettünk.

Szoljon.hu

– 2013-ban találtuk ki barátokkal, hogy lefutunk a Balatonig – mesélte Karmazin György. – Akkor hárman vágtunk neki váltóban a távnak és sikeresen teljesítettük is a célunkat. Már ott megbeszéltük, hogy következő évben, azaz 2014-ben visszafelé is megtesszük ezt a távot, amelyet szintén teljesítettünk, de akkor már 8-10 fős csapattal. Az idén szerettünk volna kicsit közelebbi célt megjelölni, ezért döntöttünk a Tisza-tó mellett. Jelenleg egy 15 fős váltóval vágunk neki a távnak, amelynek első állomása Abádszalók lesz. Ezt követően Tiszafüredre megyünk, ahonnan majd csütörtökön hazafutunk. Így minden nap egy-egy futó megtesz egy félmaratoni távot – mondta.

A sportember elmondta megfelelő felkészültség szükséges a feladat teljesítéséhez. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a sportolók a megfelelő kondíció mellett a táplálkozásra, a folyadékbevitelre, illetve a kellő pihenőket is betartják. A tervek szerint a futók csütörtökön délután érkeznek vissza Szolnokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!