Bulvár

2016.03.28. 15:29

Töretlen Csoki népszerűsége

Kétségkívül az egyik legnépszerűbb figura jelenleg a faluban Csoki, a szarvasmarha.

J. Zs.

Az önkormányzat nemrégen vásárolta a szó szerint bociszemű állatot, amely első pillanattól kezdve elbűvölte a helyieket. Kedvessége gyerekeket-felnőtteket lenyűgözött, nem véletlen, hogy rendszeresen látogatják Csokit, aki egy nyitott, könnyen megközelíthető istállóban lakik a település szélén, több társával együtt. Kedveskednek is neki mindenféle földi jóval: friss zöldségekkel, szénával, szalmával. Az óvodások, iskolások rendszeresen látogatják, de a felnőttek is kizarándokolnak hozzá egy-egy napsütéses délelőtt vagy délután, valami kis ajándék finomsággal a szatyrukban. Gondozója szerint Csoki valóban kedves állat, szereti ha simogatják, amint embert lát, már megy is hozzá barátkozni.



Burka István polgármester elmondta, Csoki amolyan „karácsonyi ajándékként” érkezett Nagyrévre több társával együtt, már az első nap kitűnt szelídségével. „Jó modora” azóta is megmaradt. Kiderült, ő maga is két-három naponta meglátogatja az állatot, ilyenkor persze szemügyre veszi a többieket is: a vörös mangalicákat, a bronzpulykákat és a gyöngytyúkokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!