Bulvár

2017.06.25. 12:29

Ön hogy viseli a hőséget?

– Ha csak lehet, természetesen vízre megyünk, így viszonylag könnyebb elviselni a hőséget – mondja Busi László, a szolnoki Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kapitánya.

Sz. Zs.

A hajó ilyenkor azért nagyon jó, mert a menetszél kicsit enyhíti a meleget, természetesen a sapka igen jó szolgálatot tesz, no meg gyakran hűtjük a csuklónkat a Tisza hűs vizével – húzta alá Busi László.

– Mindezek mellett odafigyelünk, hogy ebben az időszakban gyakrabban mossuk le a fedélzetet, ezzel is hűtve a levegőt. Hűsítőként pedig a limonádéra esküszöm, ha csak lehet, azt iszom ilyenkor, persze jó sok jéggel és a kertünkben termő mentalevéllel. Összességében azonban úgy gondolom, a nyár az legyen igazi nyár, számomra teljesen természetes, hogy mifelénk ilyen idő van június végén.


[caption id="" align="alignleft" width="250"] Busi László, tiszai vízirendészeti kapitány
Fotó: Csabai István
[/caption]– Egyébként kimondottan szerencsés vagyok, hiszen épp a most következő néhány napot választottuk ki a családdal egy kis balatoni pihenésre, így a nyár első kánikulai időszakát ott fogjuk eltölteni. Utána viszont irány a Tisza, elvégre egy tiszai vízirendészeti kapitánynak egész nyáron a folyónál van a helye, itt kell vigyázni a biztonságra. Így aztán további pihenésről majd csak a szezon végén lehet szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!