Bűnmegelőzés

2013.11.27. 13:30

Kétszázötven gépkocsit kapnak a polgárőrök

Megyénk adott otthont az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) háromnapos szakmai konferenciájának.

E.CS.

Kolozsi József, a megyei polgárőr szövetség elnöke szerint a rendezvényen résztvevők komoly szakmai tapasztalatokkal és ismeretekkel távoztak Cserkeszőlőről.
– Valóban érdekes programot sikerült összeállítanunk a három napra – mondta Kolozsi József megyei elnök.
– Az eseményen részt vett Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány, aki beszédében kiemelte a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének fontosságát, a jövőben szorosabbra fűzött közös munka szükségességét. Az eseményen jelen voltak Hatala József miniszteri biztos, dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, valamint a megyék képviselői, és olyan együttműködő szakemberek, akikkel már évek óta vagy a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a szövetség.

Így az MLSZ, valamint a vízügy képviselői is, ahol mindkét esetben számítanak a polgárőrök részvételére, a labdarúgás esetében az események biztosításánál, árvízvédelmi helyzetnél pedig védekezési feladatoknál – tette hozzá.
A jövőben több fejlesztési lépcsőn esik majd át a polgárőrség, amelynek egyik állomása lesz a közeljövőben beszerzendő közel 250 szolgálati gépkocsi is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!