Bűnmegelőzés

2014.03.14. 14:38

Motoros járőrök az utakon

Itt a tavasz, mely a közúti közlekedésben is érezteti hatását. A tél elmúltával egyre többen ülnek volán mögé és az utakon a motorkerékpárosok megjelenésére is számítani kell.

Szoljon.hu


A megnövekvő járműforgalom miatt a balesetek bekövetkezésének kockázata is nőhet. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ezért felhívja a figyelmet a járművek műszaki állapotának, a közúti közlekedési szabályok betartásának fontosságára és a láthatóság életmentő szerepére – írta közleményében Szabó Zita rendőrségi sajtószóvivő.

A bizottság a korábbi években is kiemelt figyelmet fordított a motoros balesetek megelőzésére. Több programot is szerveztek, szórólapokat készítettek és kerekasztal beszélgetésre invitálták a motoros egyesületeket. A motorkerékpárral elszenvedett balesetekre jellemző, hogy a gépkocsivezetők nem, vagy csak későn veszik észre a szabályosan közlekedő motorosokat. A motorosok által okozott baleseteknél előfordulhat, hogy a nagy teljesítményű motorkerékpárokkal szabálytalanul, szlalomozva közlekednek a többi jármű között, ezzel veszélynek téve ki maguk és mások testi épségét is.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Mészáros János
[/caption]

A sebesség mámorában nagyon sok járművezető nem gondol a fizikai törvényszerűséggel járó következményekre, melyek sok esetben kiszámíthatók, elkerülhetetlenek és a tévedésnek nagy ára van.
A kedvező időjárási viszonyokhoz igazodva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei is szolgálatba álltak a dinamikus szabálysértők forgalomból történő kiszűrése és a balesetek megelőzése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!