Bűnmegelőzés

2014.04.03. 12:19

Új járművek segítik a polgárőrök munkáját

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 30 gépkocsit ajánlott fel az Országos Polgárőr Szövetségnek, amelynek köszönhetően a megyébe három új jármű került.

Szoljon.hu

Egy a Tisza-tó térségében, egy Törökszentmiklóson, egy pedig Rákóczifalván lát majd el szolgálatot. Ennek a bővítésnek az eredményeként a polgárőrök nem csak kétnaponta, hanem minden nap járőröznek majd a települések utcáin, tudtuk meg Kolozsi Józseftől, a megyei polgárőr szövetség elnökétől.
– Emellett az Országos Rendőr-főkapitányság felajánlott az OPSZ-nek további 200 kerékpárt is. Ezek a kétkerekűen pontosan ugyanolyan felszereltségűek, mint amilyennel a kerékpáros rendőrök látnak el szolgálatot. A speciálisan átalakított biciklik különleges festést, fényvisszaverő matricaborítást kaptak, valamint látható rajtuk a polgárőrség felirat is.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A megyei polgárőrök már birtokba is vehették új biciklijeiket
Fotó: Mészáros János
[/caption]

Ebből az állományból összesen tíz érkezett meg hozzánk, amelyekből kettő Szolnokon, kettő a Tisza-tónál, kettő Tiszakürt-Cserkeszőlő területére, kettő Jászjákóhalmán és Mezőtúron teljesít majd szolgálatot – sorolta az elnök. Hozzátette, sokkal hatékonyabban képes ellátni a feladatát a polgárőr egy kistelepülésen kerékpárral, mint személygépkocsival, hiszen könnyebben mozog, olyan területekre is eljut, ahová autóval nem lehet, ezzel is növelve a polgárőrség hatékonyságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!