SÉTA A SZENVEDÉLYBETEGSÉGEK ELLEN

2017.10.17. 12:40

Így még biztos nem ismerték a szenvedélybetegségeket: a Hetényi patológiáján jártak a diákok

Különleges programot indított útjára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, amely során a középiskolás fiataloknak, a szenvedélybetegségek következményeit mutatják be, felhívva ezzel a prevenció fontosságára a figyelmüket.

Forrás: JNSZ MRFK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet patológiájának bejárata előtt gyülekeztek a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumának XIII. évfolyamos tanulói.

Ők voltak az elsők, akik részt vettek a „Sétával a szenvedélybetegségek ellen!”elnevezésű programon, amelyet a megyei rendőr-főkapitányság prevenciós szakembere, Dr. Gyetvai Béla Tibor r. alezredes dolgozott ki a kórház vezetésével együttműködve.

Ennek során a fiatalok egy teljesen új szemszögből ismerhették meg a szenvedélybetegségek, a drogok, az alkohol, a dohányzás következményeit.

A „séta” közben Simon Simon vezető boncmester tartott előadást, amelyben bemutatta a patológia működését, az ott folyó munka jelentőségét.

A két szakember közösen prezentálta a függőségek jelentette fenyegetést az interaktív beszélgetés közben.

Természetesen a program nem az elrettentés elvét kívánta alkalmazni, csupán reális képet próbált a fiatalok elé tárni a rájuk leselkedő valós veszélyekről, amelyeket a szenvedélybetegségek jelentenek.

Forrás: JNSZ MRFK

A program osztatlan sikert aratott a végzős középiskolások körében, hiszen nem csak a verbális eszközök, hanem a miliő megteremtésével is, egy új perspektívából ismerhették meg a függőségek következményeit.

Forrás: JNSZ MRFK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!