Tippek-trükkök

2019.08.31. 19:41

Könnyű lesz újratelepíteni a Windowst

Nem kell majd többé segítséget kérni a PC rendbetételéhez.

Forrás: Shutterstock

Igaznak bizonyultak a pár hete kiszivárgott információk, a Windows 10 jövő tavasszal érkező óriásfrissítésétől kezdve bárki rendkívül könnyen újratelepíthetheti majd az operációs rendszerét. A bevezetésre kerülő lehetőség egyenértékű azzal, mint amikor valaki formázza a számítógépben lévő háttértárat, majd egy pendrive-ról vagy DVD-ről újratelepíti a Windowst – írja az Origo.

A könnyű újratelepítéshez csak internetkapcsolatra lesz szükség, a művelet elvégzésekor minden felhasználói adat, állomány, telepített program eltűnik a PC-ről. A funkció aktiválásakor a Windows elsőként letölti az internetről a telepítőkészletét, majd utána újraindul a számítógép, megtörténik a meglévő adatok törlése, és az operációs rendszer teljes újratelepítése.

Az újratelepítés két helyről is kezdeményezhető lesz. Amennyiben még nincs teljesen padlón a PC, akkor a Gépház alkalmazásból lesz a legegyszerűbb elindítani a műveletet, ha viszont már az Asztal betöltéséig sem jut el a gép, akkor a Windows 10 rendszerbetöltő menüjéből is elérhető lesz az opció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!