Kifinomult és okos

2021.08.10. 13:16

A TCL bemutatta az új tévéjeit

A C széria három készüléket foglal magába, melyek mindegyike okoseszköz, 4K képminőséggel, mégis más-más erősségekkel.

Forrás: TCL

A TCL Electronics C szériájának okostévé-készülékei (C72, C72+, C82) 43 és 75 inch közötti méretben kaphatóak. Ezek mellé külön vásárolható meg a TS8132 típusú hangrendszer, mely a tévével együtt egészen újszerű audiovizuális élményt biztosít.

A széria a legújabb Quantum Dot technológiát használja, ami a gépi tanulással és az AiPQ motorral kiegészülve milliárdnyi különböző színt és formát képes megjeleníteni.

A C82-es típusban MINI-LED-ek ezrei dolgoznak, így fényereje, részletgazdagsága és kontrasztja egészen kivételes – még a legsötétebb képeken is minden részletet képes megjeleníteni.

A C72+ QLED technológiával és Android TV-vel érkezik. Ez az eszköz a gyors képek megjelenítésére specializálódott – 100Hz-es natív kijelzőjén a sportok és az akciófilmek is akadozásmentesen jelennek meg. A C82 is ilyen kijelzőt használ, míg a C72-ben (szintén QLED, Android TV-vel) Motion Clarity technológia dolgozik a mozgások hibátlan megjelenítésén.

A C széria modelljei minden HDR formátumot támogatnak, így a 4K HDR TV-k teljes kapacitását kihasználhatják a felhasználók. Sőt, a C72+ és C82 modellek 4K HDR Dolby Vision IQ technológiája a képet folyamatosan a szoba fényviszonyaihoz igazítja. A Game Master Pro funkció pedig a játékélmény új dimenzióját ígéri: ezek a készülékek másodpercenként 120 képkockát képesek megjeleníteni 4K minőségben.

Az összesen 8 hangszóróból álló TS8132 típusú hangrendszer, mely külön szerezhető be a tévékészülékek mellé – egymást kiegészítve emelik magasabb szintre a tartalomfogyasztás élményét. Az Apple AirPlay, a Google és az Alexa rendszerével egyaránt összekapcsolható hangszórók a tévékészülékkel együtt teljes audiovizuális élményt kínálnak.

A széria darabjai eredetileg Onkyo hangrendszert használnak, Dolby Atmos-szal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!