Brain Bar

2021.09.08. 12:15

A hús-vér Vasember és Mark Zuckerberg főtanácsadója

Szeptember 9-10-én a Millenárison tér vissza Európa legnagyobb jövőfesztiválja.

Forrás: Shutterstock

A 2021-es Brain Bar még az utolsó pillanatokban is tud meglepetést szerezni: csütörtökön és pénteken ugyanis személyesen találkozhatunk Richard Browninggel, a rakétahátizsák feltalálójával, s Damian Bugonowicz, Elon Musk szupercégének robotikusa, és Erik J. Larson, a mesterséges intelligencia szakértője is az országba látogat, hogy elkápráztassa vagy éppen meghökkentse a jövőfesztivál közönségét.

A hús-vér Vasember

Richard Browning, a Gravity alapítójának nevéhez fűződik az

az egyedülálló rakétahátizsák, amellyel bárki képregényhőssé válhat.

A világ legmenőbb Jet Suit-jának köszönhetően a Brain Baron most bárki megtapasztalhatja a jövőt, amint a repülés új korszakának szupersztárja a levegőbe emelkedik.

Nyerhet a szólásszabadság a techóriások uralta világban?

A szólásszabadság és a techcégek kapcsolatáról beszélget majd Yaël Eisenstat egykori C.I.A. tiszt, Joe Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Alan Rusbridger, a „digitális szuverenitást” zászlajára tűző rebellis professzor, valamint Gladden Pappin, Mark Zuckerberg főtanácsadója, akiktől azt is megtudhatjuk, hogy mi fenyegeti leginkább a szólásszabadságot, és hogy kik állnak a közösségi média cenzúrázása mögött.

Robotok az emberek ellen?

Vajon kik állnak a gépeket építő robotok mögött? Az autóipar jövőjéről mesél majd Elon Musk szupercégének egyik kulcsembere, a gépek doktora, Damian Bugonowicz, a mesterséges intelligencia sztárkutatója, Erik J. Larson pedig azt is elárulja a Brain Bar résztvevőinek, hogy szerinte miért nincs esély rá, hogy a gépi értelem a Homo Sapiens nyomába érjen.

Milyen lesz Európa 2050-ben?

Mik a jövőnket valóban eldöntő trendek? Merre tart az Európai Unió? Bruno Macaes, napjaink legismertebb geopolitikai elemzője, Anatol Lieven, a Nemzetállam és klímaváltozás című bestseller szerzője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség politikai igazgatója közös beszélgetésük alkalmával ezekre a kérdésre igyekeznek majd választ adni különböző tudományos spekulációk mentén, kendőzetlenül.

Hogyan tervezné újra a Bolt a világ nagyvárosait?

Ha a mindennapi közlekedés megújításáról van szó, Roman Sysel, a Bolt személyszállító régiós vezetője tele van ötletekkel, de pontosan tudja azt is, hogy milyen nehéz változásokat hozni egy nagyváros életébe. A Brain Baron most betekintést enged a mobilitás jövőjébe – és talán még azt is elárulja, hogy mikor jönnek a repülő autók.

Az eseményre még néhány napig érhetőek el jegyek és bérletek a Brain Bar oldalán, a kinti programok ingyenesen látogathatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!