Jó fogás

2021.12.22. 15:58

A Microsofthoz kerül a hangfelismerő technológia úttörője

Az Európai Unió versenyhatósága engedélyezte azt a 16 milliárd dolláros ügyletet, amelynek a keretében a Microsoft felvásárolja az ugyancsak amerikai Nuance Communications Inc. hangfelismerő céget - áll az Európai Bizottság közleményében.

Az európai szabályozó hatóság minden kötöttség nélkül hagyta jóvá az üzletet.

Az Európai Bizottság közleményében rámutatott arra, hogy a Microsoft és a Nuance közötti megállapodás nem csökkenti a versenyt és nem vet fel aggályokat.

A Microsoft áprilisban jelentette be a Nuance megvásárlását, az ügylet összege az utóbbi adósságát is figyelembe véve 19,7 milliárd dollár.

Az 1992-ben alapított Nuance a hangfelismerő technológia egyik úttörője, egyebek között az Apple Siri beszédfelismerő szoftverét fejlesztette ki. A Nuance technológiáját az amerikai kórházak 77 százaléka alkalmazza.

A felvásárlási tervet korábban már jóváhagyták az amerikai és az ausztrál trösztellenes hatóságok, és jelenleg az Egyesült Királyság szabályozói vizsgálják a tervezett ügyletet.

Amennyiben létrejön az ügylet, akkor ez lesz a Microsoft második legnagyobb felvásárlása 2016 óta, amikor 26,2 milliárd dollárért megszerezte a LinkedIn üzleti közösségi hálózatot.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!