Samsung Nightography

2022.04.17. 15:00

Az elveszett órát tehetséges fiatal művészekkel idézték meg

Március 27-én hajnalban elkezdődött a nyári időszámítás, az éjszakában eltűnő egy óra azonban nem veszett el nyomtalanul.

A Samsung hazai fotósokkal és filmesekkel együttműködve örökítette meg a kieső órát a Galaxy S22 különleges kamerájával. A fiatal művészek Szombat Éva, fotóművész és Pálfi György, rendező mentorálása mellett egészen sajátos hangulatokat idéznek meg abból az órából, amely valójában soha nem is létezett.

A Samsung Galaxy S22 készülékek Nightography, éjszakai felvételek funkciójával a legsötétebb órákban is kiváló fotók és videók készíthetők. A 23 százalékkal nagyobb szenzornak és az új, adaptív pixelszenzornak köszönhetően a kamera több fényt képes összegyűjteni, így részletesebb, élénkebb képek készíthetők éjszaka vagy gyenge megvilágítás mellett is.

Hogyan teljesít a kamera egy nem létező órában?

A fotósok a Nightography, éjszakai felvételekkel és a Professzionális kamera beállításaival olyan sejtelmes, misztikus jeleneteket mutatnak meg a hazai éjszakából, amelyeket korábban talán senki sem láthatott.

Szombat Éva, Capa-nagydíjas fotóművész és csapata, Bede Kincső, Gajewszky Anna, Legát Anna Franciska, Szigligeti Balázs és Takács Márton a fények és árnyékok játékára, a különleges karakterekre és a szokatlan terekre volt kíváncsi az elveszett órában. 

Az alkotók egyéniségét és személyes inspirációit tükröző képekről visszaköszönnek ismerős, de sosem látott városlakók, Budapest építészete egy teljesen új megvilágításban, a egy Frankel Leó úti bisztró szürrealisztikus vendégei és a természeti környezet zavartalan éjszakai nyugalma.

„Olyan volt a „nemlétező órában” forgatni, mintha egy misztikus világban: egy David Lynch filmben, vagy egy Black Mirror vagy Twilight Zone epizódban jártunk volna. A Galaxy S22-vel az operatőreink megörökítették, hogy milyen ebben a nem létező órában Budapest. Amikor valami van – és még sincs. Budapest aznap éjjel ezt adta.” – mondta Pálfi György, Balázs Béla-díjas rendező, az operatőrök mentora.
 
A mozgóképes anyagokat három fiatal művész, Császár Dani, Fecske Flóra és Jecs Viktor készítették, Pálfi György vezetésével. A filmesek is teljes szabadságot kaptak és külön-külön vették fel az elveszett óra jeleneteit a Galaxy S22 Ultrával, ezekből állt össze a látványos film.

A közös zenére felfűzött alkotásban egyaránt megjelenik a különleges pillanat varázslata, a grandiózus, kihalt terek hajnali pompája vagy éppen az éjszaka különös fényei és árnyékai. A lenyűgöző felvételekhez a készülékek legokosabb funkcióit használták az alkotók, a szereplők mozgását követő Automatikus kameraigazítástól, egészen a Digitális videóképstabilizátorig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!