Digitália

2023.07.24. 05:30

Vége a Twitternek? X lesz helyette – frissült

Új, a megszokott kék madár helyett fekete alapon megjelenő fehér X betűt ábrázoló Twitter-logót mutatott be hétfőn Elon Musk, a közösségi médiaplatform tulajdonosa és Linda Yaccarino, a cég vezérigazgatója.

MTI

Forrás: Elon Musk / Twitter

„Itt van az X! Csináljuk meg!" – írta Yaccarino a közösségi oldalon. Musk a borítóképünkön látható fotót posztolt a cég San Franciscó-i irodáira kivetített logóról.

Yaccarino és Musk Twitter-profilján is szerepel az új logó, bár a Twitter kék madara továbbra is látható a platformon.

Musk múlt vasárnapi bejegyzésében azt közölte, hogy meg akarja változtatni a Twitter logóját, és profiljának több millió követőjét kérdezte arról, hogy támogatnák-e a közösségi oldal színvilágának megváltoztatását kékről feketére. Az általa közzétett képen megjelenő fekete, világűr témájú háttér előtt ábrázolt stilizált X-re Musk ideiglenes logóként utalt.

Elon Musk májusban jelentette be, hogy egy nő váltja a vezérigazgatói poszton. Linda Yaccarino korábban az NBC Universal reklámosztályának vezetője volt. Kinevezését megelőzően a közösségi médiaplatform bevételeinek drasztikus visszaesését szenvedte el, miután tavalyi adásvételének lezárulását követően számos cég függesztette fel hirdetési tevékenységét a Twitternél Elon Musk sokszor vitatott döntéseivel összefüggésben.

Hivatalosan is X a Twitter új logója és neve

Elon Musk amerikai üzletember hétfőn hivatalosan is bejelentette a Twitter átalakítását X-é, valamint a közösségi platform arculatának teljes megváltoztatását.

A vállalat San Fransicó-i székházára a változás jeleként már vasárnap éjszaka egy óriási X-et vetítettek ki, amely a Twitter új logója, és hétfőn a közösségi hálózat nyitóoldalán már ezzel találkoztak a felhasználók.

Twitter New Logo
Illusztráció
Fotó:  Beata Zawrzel / Forrás: AFP

A céget tavaly ősszel 44 milliárd dollárért megvásárló vállalkozó hétfőn hajnalban közzétett bejegyzésében azt írta hogy búcsút mond a Twitter márkanévnek, és fokozatosan „megszabadul” minden madártól, amely utal a mikroblog-szolgáltatás eddigi logójára.

Musk a hétvégén árulta el tervét, hogy az eddigi világoskék színvilágot fekete-fehér színűvé alakítják. Felhasználók kérdésére, hogy a jövőben miként nevezzék a bejegyzéseiket, amelyeket a Twitteren tweet-nek neveztek, Musk úgy reagált, hogy „nyugodtan nevezzék X-nek”.

Az eddig Twitter néven működő közösségi hálózat anyavállalatának nevét és cégformáját a tulajdonos már korábban Twitter Inc.-ről X Corp.-re változtatta.

A sajtóbeszámolók megjegyzik, hogy Elon Musk több vállalatának nevében is megjelenik az X, így űrhajózási és űrkutatási cégének, a Space Exploration Technologies Corp.-nek a közhasználatban lévő neve SpaceX. Az üzletember nemrég alapított a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó vállalatot xAI néven. Még 1999-ben létrehozott startupvállalkozása a X.com nevet viselte, ebből nőtt ki a ma PayPal néven ismert online fizetési platform.

Linda Yaccarino, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója a Twitter név- és arculatváltásáról annyit írt vasárnap, hogy „az X a korlátlan interaktivitás jövőjét jelenti”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!