Egyperces

2016.08.22. 09:35

Krokodilok grasszáltak egy ausztrál középiskolában

Az állatokat betörők engedték szabadon az intézményben.

BAMA

Négy álarcos férfi vasárnap kora reggel betört egy iskolába az észak-ausztráliai Humpty Doo-ban, és szabadon engedett az épületben három bordás krokodilt, írja a Mashable. Az elkövetők aztán maguk is bejutottak az iskolába, és megrongáltak egy irodát. A helyszínre vadőr szállt ki, aki befogta az állatokat, a betörőket a rendőrség keresi.

A bordás krokodil az egyik legnagyobb krokodilféle. Méretük és agresszivitásuk miatt ezt a krokodilfajt tartják emberre a legveszélyesebbnek. Akár hat méteresre és egy tonnásra is megnőhetnek – az iskolai rendbontók azonban nem rekorderpéldányok voltak, a legnagyobb is alig volt hosszabb két méternél (ami azért még így sem kicsi).

Az álarcosok az iskola ajtajának üvegét törték be, azon keresztül dobták be az állatokat.

A krokodilok jobbára ártalmatlanok voltak, mert a szájuk be volt kötve, és még inkább azért, mert nagyon rossz állapotban voltak. A vadőr elmondása szerint ez a három nem látott már vizet napok óta, és annyira le vannak gyengülve, hogy valószínűleg el kell altatni őket.

A bordás krokodilok védett állatok, elrablásuk, illetve bármiféle beavatkozás az életükbe bűncselekmény. Ha elkapják a négy elkövetőt, fejenként 77 ezer dolláros bírságra vagy akár öt éves börtönbüntetésre is számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!