Egyperces

2016.09.14. 11:13

Szívszorító fotókat készítenek rákos gyerekekről önkéntesek (galéria)

A The Gold Hope Projekt apropóját egy Ava nevű kislány története adta.

BAMA

Ava ötévesen halt meg, miután egy évvel korábban ritka és halálos agydaganattal diagnosztizálták. Az életvidám, csupaszív kislány és családja egy évig küzdött a kórral, a kemoterápiával, a sugárkezeléssel és minden szörnyűséggel, ami ezzel jár.

Bár a szülők mindent megtettek, hogy megmentsék gyermeküket, tudták, az akarat nem biztos, hogy elég: valóban elveszíthetik Avát.

Ebben a küzdelemben pedig a kislányról készült képek új jelentést nyertek. Nem Ava életének egy korszakát örökítették meg, hanem az utolsó boldog napjait, amire a szülők később emlékezhetnek.

Egy fotós Ava halála előtt ingyen csinált egy sorozatot a kislányról. Ava a képeken csinos rózsaszín ruhában, arany csillámokkal játszadozott, ezek voltak ugyanis a kedvencei. Ezeken a fotókon a kislány egy teljesen átlagos, boldog gyereknek tűnik, nem pedig halálos betegnek.

Így indult a projekt. Az önkéntes segítők minden rákkal küzdő családnak ugyanezt az élményt szeretnék nyújtani, mert úgy gondolják, egy kis remény és boldogság a nehéz napok közepette nekik is jár.

A fotókat elnézve pedig igencsak jól végzik (önkéntes) munkájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!