Egyperces

2016.12.15. 09:50

Bírságolás helyett a rászoruló gyerekek megajándékozására kéri a szabálysértőket egy texasi rendőrőrs

Címkék#Hírkereső

Váratlan helyről kezdett áradni a karácsonyi hangulat.

BAMA

Nagyszerű akciót folytat a texasi Godley rendőrőrs: a közúti szabálysértőknek így karácsony közeledtével nem bírságot szabnak ki az egyenruhások, hanem olyan tikettet állítanak ki, melyen arra kérik a vétkeseket, hogy ajándékozzák meg a rászoruló gyerekeket.

Instead of issuing citations for minor violations, the Godley Police Department hands out warnings along with a request to donate to the local toy drive.

A rendőrök csomagolatlan játékokat várnak az őrsre, melyeket ők továbbítanak majd a város kiskorú rászorulóinak karácsony este.

Az ötletgazda a márciusban kinevezett rendőrfőnök, Jason Jordan volt, aki a Mashablenek elmondta, hogy eddig néhány száz ilyen, ajándékos bírságot szabtak ki, és amint az alábbi kép is mutatja, egészen szép csomagmennyiség érkezett be:

Az akciót már csak pár napig folytatják, hiszen az adományokat időben el kell juttatni a gyerekekhez, és az utolsó pillanatban beérkező játékok már nem találnának el a gazdájukig karácsony este.

Viszont várhatóan nem ez lesz az utolsó jótékonysági akciójuk, Jordan azt mondta, a jövő szeptemberi iskolakezdés közeledtével azt tervezik, hogy megismétlik a felhívásos projektet, csak akkor majd ruhákat és iskolaszereket kérnek a szabálysértőktől.

Óriási ötlet: ha már hibázunk, tényleg sokkal jobb szívvel tesszük jóvá így, mintha fizetnünk kellene érte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!