Egyperces

2016.12.02. 11:12

Szeretteink hamvaiból készít bögréket és tálakat egy amerikai cég

Címkék#Hírkereső

Morbid.

BAMA

Aki úgy gondolja, jó ötlet a halott nagymamából kávét szürcsölni, az most megtalálta a számítását: van egy cég Új-Mexikóban, ami azzal foglalkozik, hogy az elhunytak hamvaival készít bögréket, tálakat és egyéb kerámiákat.

A Chronicle Cremation Designst októberben alapította meg egy Justin Crowe nevű Santa Fe-i férfi, miután meghalt szeretett nagyapja. A papa otthon hunyt el, az unokának pedig ebből kiindulva jutott az eszébe, hogy úgy tudná a legjobban megkönnyíteni a veszteség feldolgozását, ha valahogy kapcsolatba tudná hozni a nagyszülő emlékét azokkal a tárgyakkal, melyeket minden nap használ. Így lett a megoldás a hamvakkal készített kerámia, a Cremation Ceramics.

A reakciók – ahogy számítani lehetett rá – vegyesek: a negatívak szerint morbid ez az egész, a pozitívak viszont ettől remélik, hogy könnyebb lesz a búcsú, mármint attól, hogy így igazából véglegesen nem is kell búcsút inteni. Hiszen ott lesznek a halottaink a kredencen.

Ha valaki rendelni akar belőle, annak először ki kell választana a CC honlapján, hogy milyen kerámiát szeretne, a cég aztán elpostáz egy gyűjtőedényt, melyben vissza kell küldeni nekik a hamvakat. A hamvakat a kiválasztott kerámia anyagába keverik bele, a cserepet kisütik, végül elküldik a megrendelőnek.

Ilyen módon mécsest, tálat, bögrét, palackot és nyakéket rendelhetünk. És megcsinálják a meta metáját, az elhunyt szerettünk hamvából készült halotti urnát is. Melyben, ugye, egy másik elhunyt szerettünk hamvait tárolhatjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!