Egyperces

2017.01.04. 12:09

Vemhes skorpió okozott pánikot egy londoni vonaton

Címkék#Hírkereső

Ilyen történetet is csak az élet írhat.

BAMA

Nem mindennapi esemény történt január elsején egy Londonból Edinburgh-ba tartó vonaton. Az egyik szerelvényen utazott egy nő is a fiával, akik éppen guetamalai vakációjukról érkeztek haza. A nyugodt zötykölődést aztán jócskán megzavarta, amikor a nő táskájából egyszer csak előbukkant egy potyautas: egy skorpió. A nő éppen a szemüvegtokjáért nyúlt, amikor észrevette a rajta üldögélő állatot. Azonnal elejtette a tartót, a skorpió pedig eliszkolt.

Mikor újra felbukkant, egy utas először egy jégkrémes tubussal próbálta elkapni, de a skorpiók nem szeretik a nedves, ragacsos felületet, így az ötlet nem vált be. Az állatot aztán végül egy ételtartóba sikerült belecsalogatni.

Egy menhelyre vitték, ahol kiderült, egy fekete guetamalai kéregskorpióról van szó. Bár csípése nem halálos, kellemesnek sem mondható: olyan erős, mint három darázscsípés.

Az egzotikus állat ráádásul igen hamar egy másik meglepetéssel is szolgált újdonsült gondozóinak: megmentésének másnapján ugyanis két vagy három skorpiónak adott életet - valószínűleg ezért is bújt bele a nő táskájába, hogy nyugodt, száraz helyen szülhessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!