Egyperces

2017.06.25. 16:01

Mindenki más feladta, Szőnyi Ferenc nyerte a világ leghosszabb futóversenyét

Címkék#Hírkereső

A három indulóból csak ő bírta végig a 480 kilométert.

BAMA

"Hát keresem a szavakat. Nagyszerű dolgot vittem véghez. Mondjuk pont így képzeltem, bár ez nagyképűen hangzik.. Ha nem vágysz arra hogy tejesítsd a teljesíthetetlent, azt akkor soha el nem éred. Két év után futva visszatérni Leh-be és a stupához érve átszakítani a leghosszabb verseny célszalagját- majd magasba emelni a Magyar lobogót, ennél számomra nincs szebb és büszkébb dolog!" – így nyilatkozott tegnap Szőnyi Ferenc, miután a Himalájában megnyerte a világ feltehetően legnehezebb futóversenyét, a 480 kilométeres Hell Ultra Runningot.

„A mostani versenyt egyedül ő futotta végig, mindenki más feladta, így ő az eddigi első és egyetlen teljesítő. A 120 órás szintidőből még maradt is vissza, az tervek szerint 110 órát szeretett volna futni, ezt elég jól sikerült megközelítenie 113 óra 13 perc 29 másodperc hivatalos eredménnyel”– írták Facebook oldalán.

Szőnyi 2015-ben futott már a Himalájában, akkor a La Ultra-The High elnevezésű, 333 km-es futóversenyen a hat indulóból a harmadik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!