szoros küzdelem

2019.01.17. 15:17

Az ausztrál család nyerte a csatát az agresszív pitonnal szemben

Kacsacsőrű emlős formájú műanyag persellyel mentettek meg a piton szorításából egy ausztrál fiút a szülei.

A 14 éves Ryan Jackson kiabálása ébresztette fel szüleit az éjszaka közepén Ausztrália északkeleti részén, Weipa közelében lévő farmjukon. Ryan szobájába nyitva azt látták, hogy egy háromméteres piton a fiú jobb karja köré tekeredett és fogait már a kezébe mélyesztette.

„A kezét próbálta megenni. Minél jobban próbáltuk kiszabadítani, annál mélyebbre fúrta a fogait” – mondta Emma Jackson, a fiú anyja. A nő végül felkapott egy kacsacsőrű emlőst formázó műanyag perselyt, melyet az állat szájába nyomott. Férje eközben megpróbálta hátrafeszíteni a kígyó fejét.

Tízperces küzdelem után végül kiszabadították a kígyó szorításából Ryant. A fiút mentővel szállították a közeli kórházba, sérülése ellenére jól van.

A kígyó egy ametisztpiton vagy bozótpiton (Morelia amethistina) volt, melynek harapása nem mérgező: áldozatukat megfojtják, majd felfalják. „Azt tanítottuk a gyerekünknek, hogy ne féljen a kígyóktól. Ez azonban éhes volt és agresszív, nem akarta elengedni” – mondta el az anya.

Borítókép: egy ametisztpiton néz a kamerába

Forrás: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!