patkányrajzok

2020.07.16. 13:10

Maszkviselésre buzdít Banksy a londoni metrón (videó)

A brit graffitiművész most sem hazudtolta meg magát.

Forrás: Instagram / Banksy

A művész Instagramján posztolt ki egy videót, amelyen takarítónak beöltözve, maszkot viselve látható. Egyúttal a kíváncsiskodó utasokat is távol tartja a patkányrajzoktól, amelyeket éppen a metrókocsi falára stencilez – számolt be róla a BBC News.

A londoni közlekedési vállalat közleménye szerint

a graffitiket néhány napja már eltávolították a metrókocsi faláról „szigorú graffiti-ellenes szabályzatukra” hivatkozva.

A grafikán, amely az If You Dont Mask, You Dont Get címet viseli, a járvány ihlette pózokban, maszkkal láthatók emblematikus patkányai.

Az egyik rágcsáló, amit a Circle Line metróvonal kocsijára stencilezett, éppen tüsszent, egy másik pedig fertőtlenítő gélt nyom ki. A művész a vezetőfülke ajtajára fújta fel a nevét is.

A videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt, de most ismét kint jár.

A londoni metrón kötelező a maszkviselés az utasok számára. A közlekedési vállalat azonban elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról. Mint hozzáfűzték,

szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre biztató művet.

A Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.

Íme, a metrós munka:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!