Klímaőrület

2020.12.06. 19:36

Jövőre már lehet, hogy nem húzhatják le a használt vécépapírt a lakosok

Az érintettek egy része viccnek fogja fel a dolgot, a másik része pedig az elköltözést fontolgatja.

Forrás: Shutterstock

Az élen akar járni a klímatudatos életvitelben a svédországi Tranås. Ezért a városvezetésnek most az az ötlete támadt, hogy megtiltanák a lakosoknak, hogy lehúzzák a vécén a használt vécépapírjukat. Helyette el kellene rakniuk és külön gyűjteniük az embereknek azokat, majd később leadni újrahasznosításra – számol be a V4NA.

Az érdekes ötletről nagyon lelkesen beszélt a város hulladékkezelő menedzsere, Torbjörn Adolfsson. Azt reméli, hogy Tranås utat mutathat majd abban, hogy a vécépapír lehúzását országszerte megtiltsák az embereknek. A megosztó tervnek az lenne a célja, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomot.

A tervből akár már jövőre valóság lehet, és ha a vécépapírt hulladéknak nyilvánítják, akkor nem lehet majd lehúzni a vécén. Adolfsson szerint jelenleg túl sok erőforrás megy el arra, hogy megtisztítsák a szennyvizet – ezt lehetne csökkenteni azzal, ha betiltják a vécépapír lehúzását. A menedzser úgy véli, hogy a svédek már túlságosan elkényelmesedtek, és erre jó példa az, hogy csak mert lehetőségük van rá, lehúzzák a vécén a papírt.

A kezdeményezést viszont nem fogadta mindenki nagy örömmel. A lakosok közül többen is április elsejei viccként jellemzik az ötletet, néhányan pedig azt is bejelentették, hogy elköltöznek Tranås-ból, ha megvalósul a dolog.

Borítókép: illusztráció

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!