szavazzon!

2021.02.05. 18:02

Segíthet kiválasztani a budapesti állatkertben élő óriásvidra-kölyök nevét

Az állatkert honlapján február 9. éjfélig többek között az Amboro, a Coari, valamint a Rewa nevekre lehet voksolni.

sea ​​otter, Lisboa, Portugal, March 2019

Forrás: Shutterstock

Fotó: Haplo

A közönség dönthet a budapesti állatkertben élő egyik óriásvidra-kölyök nevéről, a négyhónapos emlős nevére kedd éjfélig szavazhatnak az érdeklődők az intézmény honlapján – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteken az MTI-vel.

Szépen fejlődnek a budapesti állatkertben ősszel született óriásvidra-kölykök, az egyik emlősnek a gondozók már nevet is választottak, a másik állat nevének kiválasztásához a közönség segítségét kéri a városligeti intézmény. A hazánkban csak itt látható ritka állatokról most újabb kisfilmet tettek közzé. A felvételek a két óriásvidra-kölyök és szüleik mindennapjaiba engednek bepillantást – olvasható a közleményben.

Mint írják, a lipcsei születésű anya, Cumana és a madridi születésű apa, Madidi neve is egy-egy földrajzi névre vezethető vissza, ezért az intézmény munkatársai úgy gondolták, hogy a kicsiknek is ilyen típusú neveket érdemes keresni. A két kölyök közül az egyiknek az állatok gondozói választhattak nevet. A gondozók választása a Bahia névre esett, így nevezik Brazília egyik szövetségi államát is.

A másik állat nevének kiválasztásához a nagyközönség segítségét kérik. Az állatkert honlapján február 9. éjfélig többek között az Amboro (egy bolíviai nemzeti park neve); a Coari (egy város neve Brazília Amazonas szövetségi államában); valamint a Rewa (egy folyó neve Guyanában) nevekre lehet voksolni – emlékeztet a kommüniké.

A szavazás eredményét várhatóan február 10-én teszik majd közzé.

Az állatkertekben igen ritkán látható, Dél-Amerikában őshonos óriásvidrák (Pteronura brasiliensis) a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. Magyarországon egyedül a Fővárosi Állat- és Növénykertben élnek ilyen állatok, ahol még 2014-ben kezdtek el foglalkozni a tartásukkal. A városligeti intézmény nemcsak az állatok szaporításával járul hozzá a ritkuló faj megmentéséhez, hanem a 2019-ben egy visszatelepítési programban is részt vett – áll az összegzésben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!