Óriási érdeklődés

2021.10.07. 11:02

Átlépte a vadászati világkiállításhoz kapcsolódó rendezvénysorozat látogatottsága az egymilliót

Már most több mint 1 millióan látogattak el az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra, vagy az ahhoz kapcsolódó programokra – közölte a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Látogatók a hazai és nemzetközi trófeakiállítás csarnokban az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a budapesti Hungexpón 2021. október 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Hungexpo, a programsorozat központi eseménye, a budapesti világkiállítás csütörtökön fogadja a 300 ezredik látogatót.

Az óriási érdeklődés – mint fogalmazott – a vadászat és a természet tiszteletét, egyúttal „a természet rendje iránti igényt” jelzi. A miniszterelnök-helyettes példátlan sikernek nevezte, hogy szombaton és vasárnap is a befogadóképesség határát közelítve mindkét napon 55 ezer látogatót fogadott a Hungexpo, szerdán pedig a szakadó eső ellenére is több mint 20 ezren jöttek el.

A balliberális média hazugságkampánya is példátlan, hiszen a kiállítás költségeként számolták a Hungexpo építési kiadásait, noha a felújítás nemcsak ezt, hanem mostantól évi 200 esemény megrendezését teszi lehetővé a vásárvárosban. A főpolgármesternek köszönetet kellene mondania, hiszen a korszerű épületegyüttes bármilyen kiállításnak méltó helyszíne lesz, a leendő vendégek Budapest idegenforgalmát és vendéglátását fogják gyarapítani – jegyezte meg.

Tanulságosnak tartja azt is, hogy a „balliberális média” először a rendezvény állítólagos érdektelenségét emlegette, majd másnap azzal támadta, hogy a kormány nem készült föl az érdeklődők tömegeire. Semjén Zsolt köszönetet mondott a látogatóknak és az 5 ezer önkéntes segítőnek.

A rendezvény megvalósításáért felelős kormánybiztos úgy véli, hogy

vasárnap estig 100 ezernél is többen érkezhetnek a jövő csütörtökig tartó világkiállításra. Kovács Zoltán külön örömnek tekinti, hogy 56 ezer diák is regisztrált, hiszen – mint mondta – ezt a korosztályt különösen fontos megszólítani.

Várakozása szerint a látogatói létszámot növelni fogja a csütörtökön kezdődő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) is, amely a világkiállítás mellett 2 pavilonban várja az érdeklődőket.

Borítókép: Látogatók a hazai és nemzetközi trófeakiállítás csarnokban az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon a budapesti Hungexpón, 2021. október 6-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!