A jövő nagyjai

2021.12.02. 15:30

Átadták a 2021-es Junior Prima magyar tudomány kategória díjait

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank, amely társalapítóként vett részt a Junior Prima Díj Magyar Tudomány kategóriájának megalapításában.

A hagyományoknak megfelelően a díjazottak személyére idén is elismert tudósok, kutatók, intézményvezetők tettek javaslatot. A fiatal tehetségeket az MFB felkérésére összeült szakmai bizottság választotta ki.

Az idén tizenötödik alkalommal odaítélt elismerést olyan 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

Ebben az évben Gajdács Márió (orvostudomány), Gilyén András Pál (matematika), Kemény Lajos (orvostudomány), Nagy Balázs (építőmérnöki tudományok/épületfizika), Pápa Zsuzsanna (fizika), Pósfai Balázs (orvostudomány), Rózsa Levente (fizika), Sághy Éva (orvostudomány), Szatmári Gábor (földtudományok), Tóth Renáta (biológia) kapta az elismerést.

Az elismerést 2007 óta összesen 151 kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal kutató kapta meg.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!