Lea-otthon

2021.12.17. 07:05

Több mint kétmillió forint adománnyal segítik a nehéz sorsú anyákat

Az akció fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített.

A Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, vagyis a Lea családok átmeneti otthonának megsegítésére kezdett adománygyűjtésbe a Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány, valamint csaknem 30 család- és civil szervezet azért, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel biztonságot nyújtó menedékre leljenek.

A családszervezetek adventi jótékonysági adománygyűjtése lezárult, összesen több mint kétmillió forint gyűlt össze.

Az intézmény 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkező fiatal édesanyákat, akiknek a többsége súlyos bántalmazások, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az otthont. A családszervezetek adventi gyűjtésük teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják, amelyet mintegy 200 adományozó valamivel több mint  kétmillió forinttal támogatott.

Az akció fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez.

A díszek eladásából származó bevétel több mint 350 ezer forint volt. A Ringató eseménysorozat szervezői pedig élő, online jótékonysági koncertet rendeztek, amelynek résztvevői tetszőleges összeggel tudtak hozzájárulni az adománygyűjtéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!