Tragédia

2021.12.20. 23:05

Többen életüket vesztették egy hajótörésben Madagaszkár partjainál

A madagaszkári hajózási hatóság szerint a balesetet a motor meghibásodása okozhatta.

 Legalább tizenhét ember életét vesztette hétfőn reggel egy hajótörésben Madagaszkár északkeleti partjai előtt - közölte a helyi hajózási hatóság (APMF) főigazgatója.

Jean Edmond Randrianantenaina szerint mintegy százharmincan utaztak a teherbárka fedélzetén, közülük eddig negyvenötöt sikerült élve kimenteni az óceánból, hatvannyolc embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A főigazgató hozzátette, hogy a mentés folyamatban van.

A tájékoztatás szerint az Antanambe kikötőjéből a délebbre található Soanierana Ivongóba indult teherbárka nem rendelkezett engedéllyel személyszállítására, titokban azonban mégis vitt utasokat.

A madagaszkári hajózási hatóság szerint a balesetet a motor meghibásodása okozhatta, amelynek következtében a hajó ki volt szolgáltatva a hullámoknak és így zátonyra futott.

A mentésben az APMF mellett a szerencsétlenség közelében élő helyi lakosok és a francia haditengerészet is közreműködnek.

Borítókép: illusztráció 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!