Hihetetlen kort megélt

2022.01.19. 10:45

Néhány héttel 113. születésnapja előtt elhunyt a világ legidősebb férfija

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a férfi aránylag jó testi és lelki állapotban volt matuzsálemi kora ellenére.

24 nappal 113. születésnapja előtt elhunyt a spanyol Saturnino de la Fuente, akit a világ legidősebb férfijaként tartott nyilván a Guinness Világrekordok.

A Spanyolország északnyugati részén, León városában élő férfit tavaly szeptemberben, 112 éves és 211 napos korában ismerte el világcsúcstartóként a Guinness. Kedden, amikor váratlanul meghalt egyik lányának házában, 112 éves és 341 napos volt.

Saturnino de la Fuente 1909. február 11-én született León egyik elővárosában, Puente Castróban. A mindössze 150 centiméter magas férfi alacsony termete miatt megúszta a részvételt a spanyol polgárháborúban, és 13 éves korától egy cipészműhelyben dolgozott, később saját cipőgyára lett.

A férfinak 7 lánya és egy fia, 14 unokája és 22 dédunokája született. Gyermekei közül hármat túlélt.

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a férfi aránylag jó testi és lelki állapotban volt matuzsálemi kora ellenére. Élete során sok mindent át- és túlélt, a polgárháború idején például azt, hogy egy lezuhanó német bombázó romba döntött egy házat, amelyben ő is ott volt.

2020 végén ő volt az első ember, akit beoltottak koronavírus ellen León tartományban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!