Tehetséges fiatalok

2022.04.04. 08:20

Kihirdették az IdeaFest középiskolai vállalkozói ötletverseny nyertesét

Címkék#IdeaFest

Az ötletek között egészségügyi megoldás, újrahasznosításon alapuló üzleti elképzelés, mentális problémák legyőzésében segítő platform és telekocsis applikáció is volt.

Soproni csapat nyerte a középiskolásoknak szóló vállalkozói ötletversenyt, az IdeaFestet, amelyre több mint 400 diák adta be jelentkezését. A nyertesek egy, a sportversenyekre való jelentkezést forradalmasító megoldással kerültek a dobogó legfelső fokára.

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumot képviselő Raceeantr.io csapat megoldása könnyen kereshető platformmal és egykattintásos nevezési rendszerrel tenné könnyebbé a sportolók és a versenyek szervezőinek életét. Az IdeaFest győztesei felkészítő tanárukkal együtt egyhetes tanulmányútra utazhatnak az Egyesült Államokba.

Az IdeaFestre benevezett ötletek között egészségügyi megoldás, újrahasznosításon alapuló üzleti elképzelés, mentális problémák legyőzésében segítő platform és telekocsis applikáció is volt. A 3 fordulóból álló megmérettetés eredményeként 12 csapat jutott a fináléba, akik élőben, 4 fős szakmai zsűri előtt mutatták be projektjeiket, valamint azok egyszerű prototípusát.

A 2. helyezett a szegedi INGA csapat lett, akik agglomerációs telekocsis megoldásukkal finnországi tanulmányutat nyertek. A békéscsabai Onlypolimer csapata 3. helyet és ezzel németországi tanulmányutat nyert, a műanyaggyártás egyre növekvő alapanyagszükségletére választ adó környezetbarát technológiai megoldással.

Az IdeaFestet 2021 szeptemberében indította el az INPUT Program, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Express Innovation Agency szakmai támogatásával.

Borítóképünk illusztráció (Shuttrestock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!