Horrorisztikus lény

2022.04.02. 09:45

Torzszülöttnek hitték, de kiderült, új kígyófajt fedeztek fel (videó)

A bizarr állat úgy néz ki, mintha a farka végén egy nála nem kevésbé ijesztő pók lenne.

A tradicionális szörnyes horrorfilmek rémisztő hibridteremtményére emlékeztet az az Iránban élő kígyófaj, amelynek farka végére látszólag valaki egy hatalmas pókot hegesztett. Persze szó sincs külső beavatkozásról, mindez a természet nagyszerű remekműve – olvasható az Origo cikkében.

Az állat annyira bizarr, hogy amikor 1968-ban felfedezték, azt gondolták, hogy torzszülött élőlényről van szó, aminek méretes tumor nőtt a farka végén.

30 évnek kellett eltelnie, hogy egy másik példányt találjanak és 2006-ban végre újonnan felfedezett fajként (Pseudocerastes urarachnoides) írják le a szokatlan külsejű hüllőt.

Az Irán nyugati felén élő kígyófaj nagyon hasonlít a csörgőkígyóra abból a szempontból, hogy a farka végén található szerkezet riasztásra vagy potenciálisan áldozatcsalogatásra használja. Főleg madarak esnek áldozatul a becsapásnak, a szárnyasok ugyanis célzottan vadásznak a különböző rovarokra, hogy a fiókáikat etetni tudják. Ha az áldozat már elérhető távolságba kerül a kígyó számára, a hüllő lecsap és elfogyasztja a szerencsétlenül járt madarat.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!