Teljes gőzzel

2022.06.15. 13:20

Zólyomtól Fülekig pöfög szombaton a nosztalgiavonat

A tavalyi nagy érdeklődésre után szombaton újra Fülekre látogat a háború előtti időszak legnagyobb teljesítményű gőzmozdonya, a Zöld Antal - Zeleny Anton által húzott nosztalgiavonat, amely a Zólyom–Fülek útvonalon közlekedik majd.

Nosztalgiavonatot indítanak Zólyom és Fülek között szombaton –adta hírül a Füleki Vármúzeum.

A vonat érkezésekor és délutáni indulásakor az állomáson a Traditional Dixie Stompers jazz-zenekar játszik.
 A Nógrádi Expressz utasai meglátogathatják a füleki várat, a Városi Honismereti Múzeumot, a római katolikus templomot és a ferences kolostorban berendezett kiállítást. A történelmi vonatra vásárolt jegy felmutatásával ingyenes a belépés.
A várban tárlatvezetéssel várják a látogatókat, ugyanúgy, mint a várhegy alatti légvédelmi óvóhelyen.

A templom és a kolostor csak vezetés keretében lesz megtekinthető 14 órától, a Városi Múzeum állandó és időszaki kiállítása egyénileg is látogatható. A nap folyamán lehetőség nyílik nógrádi regionális termékek vásárlására is helyi alkotóktól.
A Zólyomból induló vonat megáll Gyetván, Kriványban, Lónyabányán és Losoncon. A vármúzeum tájékoztatása szerint a fülekiek érdeklődés esetén vonatozhatnak a teljes útvonalon, illetve valamelyik szakaszán. 

A vonatnak lesz egy Fülek –Losonc –Fülek közlekedési útvonala is, amelyre külön jegy váltható.
 A rendezvény főszervezője a Turisztikai Nógrád és Polyána-hegyalja Területi Idegenforgalmi Szervezet, valamint a Besztercebányai Megyei Önkormányzat Régiófejlesztési Ügynöksége. Társszervezője Fülek város és a Füleki Vármúzeum.

Borítóképünkön a nosztalgiavonat. Forrás: Hradné múzeum vo Fiľakove - Füleki Vármúzeum/ Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!